dissabte, 14 d’abril de 2012

Bunyols

Aquesta Setmana Santa com és tradició a casa, vam quedar amb la meva germana i la meva mare per fer els "brunyols". Amb els anys hem anat adaptant la recepta de la meva àvia Maria i ha quedat com la teniu a continuació.

Ingredients: (surten 2 Kg de brunyols)

1Kg de farina
Massa mare i llevat fresc (demanar a la fleca la quantitat per 1Kg de farina)
6 ous
150ml de llet
150g de margarina
220g de sucre
55g de matafaluga
100ml d'anís

Preparació:

L'any passat el meu home em va regalar la Cooking chef de Keenwod, una maravella, ja veureu que en moltes receptes l'utilitzo. Jo vaig fer l'amassat a màquina però us explicaré com fer-la també a mà.

Amb amassadora:

Posar al bol de la cooking, el llevat barrejat amb la llet tíbia. Afegir-hi la margarina i el sucre. Posar el braç d'amassar i a velocitat lenta (2) anar-hi afegint a poc a poc la massa mare i la farina. Tirar d'un en un els ous. Si veieu que la massa és massa líquida afegiu-hi una mica mésa de farina. Deixar que la màquina amassi uns 20-25min. Ja veureu que queda una massa homogènia.

A mà:

Barrejar en un bol el llevat fresc, la llet, el sucre, la margarina desfeta i l'anís. Posar la farina en forma de volcà i anar afegint al mig primer els líquids i anar-ho barrejant amb la farina dels costats. Afegir-hi la massa mare i els ous d'un en un. Quan tingueu tota la farina incorporada aneu amassant. Si us queda molt líquida afegiu-hi més farina. Haureu d'amassar entre 20 minuts i mitja hora.

Un cop tingueu la massa amassada, poseu-la dins un recipient gros i tapeu-la amb un drap de cuina. Si voleu que pugi més ràpid, acosteu-la a un lloc calent (llar de foc, radiador, forn...). Deixeu-los reposar fins que doblin el seu volum (unes 2 hores).
Un cop ja estigui la massa a punt aneu per fer els brunyols. Poseu al foc una olla ampla amb oli d'oliva de baixa graduació i afegiu-hi unes peles de llimona. Quan l'oli estigui calent ja hi podeu posar els brunyols a coure. Agafeu porcions de massa i feu la forma del brunyol amb el forat al mig. Un cop estiguin cuits, quan surtin del foc, espolseu-los amb sucre glacé o normal, com més us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada