dimarts, 10 d’abril del 2012

Mona de Pàsqua

Començo aquest blog amb la recepta de la mona que aquest any he fet pels meus nevots. Com que no els hi agrada la mona de sara típica, els hi he fet amb un pastís semblant a la Coca de Farners de nata, amb yema, pa de pessic i nata. Per fer els ous de xocolata, he utilitzat els motllos de Lèkué.


Ous de xocolata

Ingredients:
Xocolata negra, xocolata amb llet i xocolata blanca.

Per fer els ous de xocolata, cal tenir el motllo de silicona de  Lékué.
Escalfar 2/3 de la xocolata negra fins a 45º i afegir-hi després l'altre1/3, així ens assegurem que l'ou sigui brillant. Fer el mateix amb la xocolata amb lle i la blanca però no pujar la temperatura més de 40º o 42º.Un cop tenim la xocolata atemperada, ja la podem treballar.
Per fer els ous llisos, només cal omplir els motllos i passar una espàtula de pastisseria per tal que quedi ben llis. Per fer els ous amb algun motiu (puntets, ratlles..) cal primer dibuixar els motius dins el motllo i deixar-ho refredar (si voleu anar més depressa ho podeu posar directament al congelador una estona). Un cop fred el motiu, aboqueu-hi a sobre l'altre xocolata. Un cop freda la xocolata, els mitjos ous encaixen a la perfecció.

Coca de Farners de nata

 Ingredients per la yema ràpida (surt aprox. 1 kg):
6 ous (431 g)
sucre 431g
midó 30g
aigua 180 g

Preparació:
 Batre els ous, afegir-hi l'aigua i colar-ho tot. Barrejar el sucre amb el midó i unir les dues barreges. Coure-ho fins que espesseixi, remenant coninuament. Un cop estigui la yema espessa, abocar-la sobre el marbre i extendre-la fins que es refredi (si no la yema queda verdosa). Si us en sobra, la podeu congelar.

Ingredients pel pa de pessic (per un motllo de 20 cm):
3 ous
100 g de farina
100 g de sucre
ratlladura de llimona

Preparació:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin blanquinoses. Muntar les clares a punt de neu. Barrejar les clares i el sucre amb els rovells. Fer-ho amb compte i amb moviements envolvents per tal que no baixin les clares. Afegir-hi a poc a poc la farina. Abocar-ho tot en un motlle i coure-ho a 180º uns 30 min. Deixar-ho refredar i dividir el pa de pessic en dues parts.

Nata:
500 g de nata muntada

Muntatge de la coca:
Posar la base del pa de pessic en un aro o quadrat de pastisseria desmotllable. Posar al fons del pastís una capa de yema. Afegir-hi a sobre la nata i anivellar. Sobre la nata posar-hi l'altre capa de pa de pessic i a sobre més yema. Posar sobre la yema sucre i cremar-ho amb un cremador.
Adornar la coca amb els ous de xocolata.



1 comentari: