dijous, 3 de maig del 2012

Baklava

La Baklava, és un postre típic de Turquia. Per a realitzar-lo necesitarem la pasta filo que podreu trobar en alguns supermercats. La pasta filo és una pasta molt fina que al coure's al forn queda molt cruixent. Si us agrada el dolç i la mel us animo a preparar-lo ja que és una recepta molt senzilla. Podeu utilitzar els fruits secs que més us agradin.


Ingredients (per a una plata de forn): 

10 làmines de pasta filo
75 g de mantega fosa
200 g de festucs picats
200 g d'avellanes picades
4 cullerades de mel

Per l'almívar:

75 ml d'aigua
150 g de sucre
El suc de mitja llimona
1 culleradeta de canyella
2 cullerades d'aigua de taronja

Preparació:

Poseu sobre una placa de forn un paper de forn o una làmina de silicona. Poseu-hi a sobre dos fulls de pasta filo i pinteu-los amb la mantega fosa utilitzant un pinzell. Escampeu sobre la massa, els fruits secs picats i deixeu caure a sobre una cullerada de mel.


Aneu fent capes de pasta filo (sempre dues fulles), fruits secs i mel. Si no us agraden les postres molt dolces, podeu reduir la quantitat de mel o no posar-n'hi. L'última capa ha de ser també de dues làmines de pasta filo. Pinteu l'última capa amb mantega. Agafeu un ganivet de fulla ampla i talleu la pasta en forma de rombes o com més us agradi (cal tallar-ho abans de coure perquè un cop cuit és molt cruixent i en tallar-la s'esmicola en trossos molt irregulars). Poseu-ho a coure al forn a 180°, uns 40 minuts.
Mentre s'està coent la pasta, prepareu l'almívar. Poseu un cassó al foc amb l'aigua, el sucre i la llimona, deixeu-ho bullir uns 10 minuts fins a aconseguir un almívar una mica espès. Traieu-ho del foc i afegiu-li la canyella en pols. La recepta original també hi afegeix a l'almívar una cullerada d'aigua de flor de taronger, si us agrada li podeu afegir.
Un cop estigui cuita la baklava i tan bon punt surti del forn, aboqueu-hi a sobre l'almívar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada