dimecres, 30 de maig del 2012

Carbassons farcits de carn

L'altre dia vaig anar al mercat a comprar i vagi veure aquests carbassons rodonets, que no havia vist mai. Vaig pensar que serien ideals per farcir. Aqui teniu la recepta dels carbassons farcits amb la mateixa carn que faig els canelons. Podeu farcir qualsevol verdura.







Ingredients (4 persones):


4 carbassons
200g de carn per rostir de vedella
200g de carn per rostir de porc
1 ceba
1 tomata
4 grans d'alls
sal
100g de formatge ratllat

Per la beixamel:
500ml de llet
50g de farina
50g de mantega
un polsim de nou moscada
sal

Preparació:


Renteu i talleu les puntes dels carbassons. Talleu-los per la meitat. Poseu a bullir aigua i quan arrenqui el bull afegiu-hi els carbassons. Deixeu-los coure uns 10-15 minuts depenent de la mida. Deixeu-los una mica al dente ja que s'acabaran de coure al forn. Un cop cuits, passeu-los per aigua freda per tal que conservin el color verd. Amb un buidador o amb una cullera buideu l'interior i reserveu la polpa.
Mentre bullen els carbassons, prepareu el farcit. Poseu a dorar en una cassola la carn salada a trossos grossos. Un cop daurats, afegiu-hi la ceba a trossos, els grans d'alls i la tomata a talls. Deixeu-ho coure uns 15 minuts fins que estigui ben cuit. Passeu la carn, juntament amb les verdures per la picadora.

Prepareu la beixamel. En un cassó poseu la mantega a fondre. Un cop fosa, afegiu-hi la farina. Deixeu coure una mica la farina. Afegiu-hi la llet a poc a poc i aneu remenant sense parar fins que l'hagueu afegit tota. Si voleu anar més depressa, escalfeu prèviament la llet. No pareu de remenar la mescla fins que bulli i hagi espessit. Afegiu-hi la sal i la nou moscada i aparteu-la del foc.
Ara ja podeu muntar els carbassons. Primer prepareu la farça, afegiu a la carn picada, la meitat de la polpa del carbassó que havieu guardat i 4 cullerades de beixamel. Remeneu-ho tot i farciu els carbassons. Poseu-los en una placa del forn, aboqueu-hi per sobre la beixamel i el formatge ratllat que més us agradi. Enforneu-los a 200ºC amb la funció de grill uns 10 minuts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada