divendres, 13 de juliol del 2012

Carpaccio de vieira

Aquesta és una recepta molt lluïda, molt fàcil i ràpida de fer. El resultat final és boníssim. El podeu servir com entrant individual o acompanyant altres entrants.


Ingredients:

Vieires
Suc de llima
Oli d'oliva extra verge
Cibulet
Sal Maldon

Preparació:

Treieu la carn de les vieires i poseu-les al congelador entre mitja hora i una hora fins que estiguin prou consistents per poder-les tallar. Treieu-les del congelador i talleu-les amb tallador d'embotit. Aneu posant les làmines encara congelades en la plata o plat que utilitzareu per servir-les. Aneu amb compte de no trencar el corall, que és la part més bona. Un cop tingueu totes les vieires tallades, repartiu-hi per sobre el suc de llima, només una mica, el suficient perquè es macerin un mica i no agafin massa gust de llima. Talleu el cibulet ben petit i repartiu-lo per sobre. Saleu-lo amb la sal Maldon i si com jo teniu flors de cibulet, escampeu-les també per sobre. Deixeu-ho marinar una mitja hora i ja ho podreu servir.

Consells:

- Si voleu abaratir el cost, compreu vieires congelades. En molts supermercats, trobareu bosses amb només la carn de la vieira.
- No deixeu massa estona el marinat ja que sinó la vieira queda "cuita" amb l'àcid de la llima i perd la seva consistència.
- Si no teniu llima, podeu utilitzar llimones.
- Si no teniu un aparell per tallar embotit, talleu-les amb un ganivet ben esmolat, mirant sempre que quedin ben fines.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada