dijous, 13 de setembre del 2012

Pollastre amb cervesa i xampinyons

Una de la carn que potser dóna més joc a la cuina pel bé que accepta els diferents gustos és el pollastre. Per mi és com d'arròs en el món de la carn. Accepta totes les salses, tant dolces com salades i a més interesantíssim pel seu baix contingut en greixos. En aquesta ocasió l'he fet amb cervesa que li aporta un gust molt especial i queda una salseta que no pares de sucar-hi pa.


Ingredients (6 persones):

1 pollastre (1'1-1'2 Kg)
400g de xampinyons
250ml de cervesa
2 cebes grosses
10 grans d'all
sal
pebre

Per la picada:

 3 grans d'all
4 fulles de julivert
Dues torradetes
6 ametlles o avellanes
sal

Preparació:

Primer de tot talleu el pollastre en vuit trossos. Salpebreu-lo i poseu-lo a rossejar en una cassola amb una mica d'oli.


Mentre es rosseja el pollastre, poseu els xampinyons nets i tallats a quarts en una paella perquè perdin l'aigua sobrant. Quan estiguin una mica cuits, reserveu-los.


Quan ja estigui ros, afegiu-hi la ceba tallada a rodanxes, els alls i els xampinyons. Remeneu-ho tot i afegiu-hi la cervesa.


Deixeu-ho coure tot junt durant uns 15-20 minuts. Passat aquest temps prepareu una micada amb el morter o bé amb la batedora de les ametlles, pa torrat, all, julivert i una mica de sal.










Afegiu a la picada una mica del suc de la cassola, diluïu-ho bé i aboqueu-ho dins la cassola. Deixeu-ho coure uns minutets més (5 màxim) i ja podreu servir-ho. Si el prepareu d'una dia per l'altre....millor.



4 comentaris:

  1. Una recepta molt apanyadeta, mira que el pollastre el preparo amb vi, cava, sidra però mai he pensat fer-lo amb cervesa...
    M'encanta l'idea, la guardem per molt aviat!
    Petonets i bon cap desetmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Palmira, prova-ho que ja repetiras... Una abraçada
      Sussi

      Elimina
  2. Un pollastre molt sabrós !!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina