dissabte, 3 de novembre de 2012

Panellets

Com cada any quan arriben les fires de Girona i Sant Narcís, amb la meva germana ens reservem un dia per fer panellets. Aquest any ens hi hem posat una mica tard però bé, ja estan fets!!!


Ingredients (100 panellets):

750g de sucre
750g de farina d'ametlla
1 patata mitjana bullida o mig moniato cuit
150g de pinyons
150g d'ametlla a trossets
75g de coco
4 cullerades de llet
1 tassa de cafè
2 ous

Preparació:

El primer que cal fer, és preparar el massapà. Barregeu la farina d'ametlla amb el sucre i la patata. Jo he aprofitat la cooking chef per estalviar-me l'amassat. Amb el ganxo d'amassar i velocitat 2, ho he deixat 10 minuts. Si no teniu robot, amasseu-ho fins que quedi tot com una massa. Llavors, cal que reposi mínim una hora.
Dividiu la massa en quatre parts;

Panellets de pinyons:
Batre un ou. Feu boletes amb la massa de massapà. Introduïu les boletes dins l'ou batut. Poseu en un plat els pinyons, afegiu-hi les boles de massapà i aneu-les arrebossant amb els pinyons. És una tasca una mica complicada,ja que costa bastant que s'enganxin els pinyons. poseu-los en una plata del forn i pinteu-los una mica amb ou.
Panellets d'ametlla:
Procediu com e¡amb els pinyons però ja veureu que l'ametlla com que té angles s'enganxa més fàcilment. Pinteu-los amb ou i poseu-los en una plata de forn.
Panellets de coco:
Barregeu el coco amb la llet i afegiu-lo a la massa de massapà. Feu boletes o la forma que més us agradi, pinteu-les amb ou i poseu-les en una plata de forn.
Panellets de cafè:
Barregeu el cafè amb la massa de massapà. Feu cilindres com si fossin grans de cafè. Pinteu-los amb ou i  poseu-los en una plata de forn.
Escalfeu el forn a 180º i poseu a coure els panellets uns 10 minuts. Encara que estiguin tous quan surtin del forn penseu que un cop freds, s'endureixen una mica.



18 comentaris:

  1. Te quedaron geniales, yo aún no lo she comido nunca tienen que ser muy ricos por los ingredientes que llevan
    besitos
    Por cierto, no sé si sabes que tienes la verificación de palabra activada, la verdad es que es un poco molesto cuando vas a dejar un comentario.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por avisarme de lo de la verificación, realmente es una paliza, ya lo he cambiado. Tienes que probar les panellets son un vicio!

      Elimina
  2. joooo qué bien te han salido, mira que los conozco, pero nunca los he probado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes que probarlos, son muy faciles de hacer y estan riquísimos. Un beso

      Elimina
  3. Ya estan hechos, y muy bien hechos tienen toda la pinta de ser una delicia, me han encantado. Besicos

    ResponElimina
  4. mmmm ñam ñam nena que bons petonets

    ResponElimina
  5. Així m'agrada, coïncidint per preparar cosetes bones de menjar tradicionals i compartint un moment juntes :o)
    T'han quedat perfectes, sense dubte millors que en moltes pasteleries :o)
    Petons
    Plamira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Palmira, bons si que estaven... petons

      Elimina
  6. Nosotras también publicamos panellets! Es un dulce buenísimo!!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola chicas, imprescindibles estos dias eh!!besos

      Elimina
  7. Els panellets en familie surten molt més bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, sempre l'important és compartir les coses i fer-les en companyia no té preu!!

      Elimina
  8. Qué buena pinta!! Yo tampoco los he probado, pero me encanta ver lo bien que os salen
    Besinos

    ResponElimina