divendres, 28 de juny de 2013

Torre de formatge amb pa de sègol

Ja ha arribat un altre cop el repte de "Memòries d'una cuinera", aquest mes el repte ha estat fàcil i ja fa estiu. Comencen les vacances i la calor i sembla que ja ens costa més això de cuinar... Així és que la proposta d'un sandvitx va d'allò més be per solucionar un sopar a la fresca. La proposta que he triat l'he tret de'n Julius i el seu programa "22 minutos". Per aquesta ocasió he utilitzat pa de sègol, que el podeu trobar als supermercats, són llesques molt consistents i amb molt de gust. el farcit és a base de formatge i es combina herbes fresques, tomata i nous, en definitiva, contundent i refrescant!!

DSC_0019 

Ingredients (4 persones):


300g de formatge fresc
100g de mantega a temperatura ambient (pomada)
50g de nata líquida
Sal i pebre
Cibulet
Alfàbrega
Pebre vermell
Concentrat de tomata
10 nous
8 llesques de pa de sègol

Preparació:

En un bol gros, poseu el formatge fresc, la mantega pomada i la nata líquida. Barregeu-ho fins que quedi una pasta homogènia, salpebreu-la.


Dividiu la massa en tres parts i poseu-les en un bol cadascuna. 
Al primer bol, afegiu el cibulet i l'alfàbrega picada al gust.

DSC_0014


Al segon bol, afegiu la tomata concentrada i el pebre vermell.


Al tercer bol, afegiu les nous picades.


DSC_0016

Aneu ara per preparar la torre. Agafeu una llesca de pa de sègol i unteu a sobre la meitat de la mescla de formatge amb nous. Poseu a sobre una altra llesca, unteu-la amb la mescla de tomata. Poseu a sobre una altra llesca i unteu-la amb la mescla d'herbes aromàtiques. Acabeu amb la última llesca de pa de sègol. Talleu el rectangle per la meitat formant un triangle o com més us agradi. Repetiu l'operació amb les altres 4 llesques. Acompanyeu el sandvitx amb una bona cervesa o un vi i a gaudir de l'estiu!!!

DSC_0021

9 comentaris:

  1. Mmmm que bo!!! jo també m'he inspirat avui amb en Julius per fer un sandvitx per la proposta de Memòries d'una cuinera, quina casualitat tu!!!!

    ResponElimina
  2. Ara mateix el vaig a veure, m'encanta en Julius!! petonets Eva!

    ResponElimina
  3. Ha de quedar un sandwich ben gustós. I amb aquest pa, més original i molt més sa.

    ResponElimina
  4. Quina passada!! ha de quedar ben bo! Quines fotos més suggerents!

    ResponElimina
  5. amb aquest repte nomès sento parlar d'en Julius..qui es?????
    Aquest sandwitch ha de ser boníssim...tant cremòs i aromàtic!!! m'encanta!

    ResponElimina
  6. M'ha agradat moltíssim, m'ho quedo a favorits per fer-ho, ummm, que bo. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  7. quina bona pinta que fa aquest entrepà!!! una bona idea emprar pa de segol. petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  8. Molt nòrdic i ha d'estar boníssim!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  9. El pa de sègol m'agrada molt, té un gust especial, de tant en tant em preparo algun entrepà per esmorzar, però a la propera li poso una crema de formatge com les que proposes!

    ResponElimina