dimarts, 16 de juliol de 2013

Bescuit genovesa (recepta base)

Com tot sovint es fa servir aquesta recepta per fer la base de diferents pastissos, us poso aquí la recepta pas a pas. Aquest és el bescuit típic pels pastissos farcits i és ideal per decorar-lo amb pasta fondant, ja que no s'engruna massa.

DSC_0003

Ingredients (motllo de 25 cm):

6 ous
200 g de sucre
200 g de farina
60 g de mantega fosa

Preparació:

Primer de tot, bateu els ous juntament amb el sucre fins que quedin blanquinosos i tripliquin el seu volum. Jo en la cooking chef 4 minuts a màxima potència.

DSC_0012

 En aquest punt, afegiu-hi la mantega fosa a poc a poc i després la farina tamisada.

DSC_0013

Barregeu-ho amb moviments envolvents.

DSC_0014

Poseu-ho en un motllo de 25 cm prèviament engreixat i enfarinat. Poseu-ho al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts.

DSC_0019

Aparteu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
Un cop fred, traieu-lo del motllo i talleu-lo per la meitat si el voleu farcir. Amb aquesta mida i aquestes quantitats he fet tres pisos, és a dir podeu posar dos farcits al gust. Sempre en aquest punt el podeu congelar i estarà en perfectes condicions per utilitzar un altre dia (envolcalleu-lo amb paper parafinat).

DSC_0021

5 comentaris:

  1. No m'agrada gaire el tema del fondant, però sens dubte aquest pastís també ha de quedar genial amb una cobertura de xocolata, així que me l'apunto XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, jo la faig servir per farcir-la amb qualsevol cosa!!

      Elimina
  2. Tot un bàsic de la pastisseria que té mil aplicacions!

    ResponElimina