dimecres, 21 d’agost del 2013

Albergínies farcides

L'hort de casa està en plena producció i entre les verdures que més ens agraden estan les albergínies.
A part de fregides que estan boníssimes sovint a casa les fem farcides. En aquesta ocasió les he farcit de carn. Amb una beixamel per sobre és un primer plat de primera!!

Ingredients (4 persones):

4 albergínies mida mitjana
300g de carn picada (vedella i porc)
1/2 l de beixamel
Sal i oli
Formatge per gratinar

Preparació:

Primer de tot, heu de coure les albergínies. Ho podeu fer de dues maneres, al forn o bé bullides. Si les bulliu queda la pela mes tova, en canvi al forn queda una mica més dura. Si les voleu bullir, partiu-les per la meitat longitudinalment i bulliu-les 15 min en aigua i sal. Jo en aquesta ocasió les he fet al forn. També tallades longitudinalment, les marqueu amb un ganivet i les poseu al forn fins que estigui la polpa cuita.


Mentre es van coent les albergínies, prepareu la carn. Poseu en una cassola oli a escalfar i quan estigui calent, afegiu-hi la carn picada. Aneu remenant fins que estigui cuita. 
Quan estigui tot cuit, buideu les albergínies amb una cullera grossa i reserveu la polpa interior. Afegiu-la a la carn picada i també afegiu-hi tres cullerades de beixamel. Remeneu-ho tot fins que tingueu una farsa homogènia.


Ompliu amb aquesta farsa les albergínies. 

DSC_0017

Escampeu per sobre una mica de beixamel i a sobre el formatge ratllat. En aquest punt, podeu posar-ho al forn. Si en feu moltes de cop, abans de posar-les al forn, les podeu congelar i enfornar-les un altre dia. Serviu-les calentetes!!


DSC_0021

10 comentaris:

  1. Ara que estem a plena temporada l'hem d'aprofitar, ens agraden de totes les maneras i estem omplint ell blog de receptes d'albergínies. Farcides de carn són un plat molt completa. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  2. Farcides són com més m'agraden!!! TOt i que si son de l'horta de casa, m'encanten segur de qualsevol manera!!!
    A aprofitar d'aquesta gran sort!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  3. A mi també m'encanten les albergínies, nyam!! i així farcides amb carn, beixamel i gratinades... sense paraules! per mi un plat de 10!

    ResponElimina
  4. Ohhh, me encanta les albergínies de totes les formes, farcides bonissimes. Petons. Yolanda.

    ResponElimina