dissabte, 10 d’agost del 2013

Braç de patata

Aquí us deixo un plat típic d'estiu de tota la vida. A casa sempre hem farcit el braç amb tonyina tot i que es pot farcir de carn picada o del que més us agradi. És ideal per preparar d'un dia per l'altre ja que està bo evidentment fred.




DSC_0008Ingredients (4-6 persones):


1'5 Kg de patates
3 llaunes de tonyina
3 ous durs
Maionesa
Salsa de tomata
30 olives
2 cullerades de mantega
1/4 got de llet

Preparació:


Bulliu les patates tallades a trossos petits fins que estiguin cuites.  Encara calentes les patates, passeu-les per un passapurés o si no en teniu aixafeu-les amb una forquilla. No us recomano passar-les per una trituradora, ja que queda una textura molt  gomosa que no va gens bé per muntar el braç. Poseu la patata triturada en un bol i afegiu-hi la mantega i la llet. Remeneu-ho tot fins que quedi homogeni. Esteneu sobre el marbre un drap de cuina i a sobre esteneu paper film. Repartiu per sobre la patata. Intenteu que tingui forma de rectangle. Feu tot aquest procés amb la patata encara calenta, ja que un cop freda costa més de treballar. Esteneu a sobre, una capa de maionesa. Sobre la maionesa espargiu la tonyina i a sobre les olives i els ous durs tallats per la meitat.

DSC_0001


En aquest punt amb ajuda del drap de cuina i el paper film, aneu enrotllant el braç. Deixeu-lo ben embolcallat a la nevera fins que estigui fred. Un cop fred, desembolcalleu-lo i passeu-lo a una plata. Poseu per sobre la tomata fregida i decoreu amb una mica de maionesa i olives. També hi podeu posar pebrots escalivats,anxoves...

DSC_0002


4 comentaris:

  1. Ooooh es ve delicios!!! Mmmmm m'encantaria tenir un per dinar, estic seguríssima que volaria en un moment, ha de ser boníssim!!! Un petonas

    ResponElimina
  2. Aquests braços de patata són genials per l'estiu! molt refrescants i a més ben vistosos!

    ResponElimina
  3. Un dels clàssics millor de la meva infància!!!
    Deliciòs per l'estiu i per qualsevol altre moment.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina