dimecres, 31 de juliol de 2013

Pollastre al piripiri

Recepta de Lorraine Pascale. Aquesta recepta sembla ser típica de Portugal, però el seu origen és Africà. El resultat, un pollastre amb una pell cruixent i picanteta!! Molt fàcil de fer i exòtic. Ideal per sorprendre als vostres amics o familiars. Si us agrada molt el picant, regueu el pollastre un cop cuit amb la salsa, si no us agrada massa només queda un toc picant a la pell. Queda ideal acompanyat amb una mica d'arrós basmati o aquest que he utilitzat jo de barreja de basmati, llarg normal i llarg integral, lliga perfectament amb la salseta.

DSC_0006


Ingredients (4-6 persones):


DSC_00551 pollastre
60ml d'oli d'oliva
25ml de vinagre de vi
3 cullerades de tabasco
3 cullerades de salsa de soja
3 grans d'all
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de gingebre
1 culleradeta de pebre vermell dolç
2 culleradetes d'orenga
2 guindilles o pebre de caiena


Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º. Poseu en una safata del forn, el pollastre lligat i untat amb oli d'oliva. Deixeu-lo que es rosteixi dins el forn uns 20 minuts. Mentrestant, prepareu la salsa. En una batedora, poseu tots els ingredients de la salsa. Bateu-ho fins a obtenir una salsa homogènia.

DSC_0056

Un cop el pollastre estigui una mica daurat, poseu per sobre la salsa, escampeu-la bé.

DSC_0057

Baixeu la temperatura del forn a 170º. Torneu-hi a introduir el pollastre i deixeu-lo coure uns 40 minuts més. Deixeu reposar el pollastre una estona i serviu-lo acompanyat d'arrós. Poseu en una salsera la salsa que hagi sobrat de coure el pollastre per qui en vulgui una mica més.

DSC_0011

dilluns, 29 de juliol de 2013

Pastís de roses de fondant

El dia 18 va ser l'aniversari de la meva filla i per celebrar-ho vaig fer aquest pastís. Em va demanar un pastís de "floretes" vermelles i blaves i així va quedar. El farcit, és de nata i crema de xocolata.

DSC_0019 

Ingredients (16 persones):


1 bescuit genovesa
400ml de nata per muntar
DSC_00224 cullerades de sucre

Per la crema de mantega de xocolata:

100g de cobertura de xocolata 70%
360g de mantega
30g de cacau en pols
125g de sucre glass

Per decorar:

800g de fondant blanc
Colorant

Preparació:

Un cop hageu fet el bescuit i estigui fred, talleu-lo de manera que quedin tres capes de bescuit. Munteu la nata amb les barilles i afegiu-hi el sucre. Prepareu ara la crema de mantega de xocolata. Foneu la xocolata al microones i deixeu que perdi una mica de temperatura. Treballeu la mantega amb unes barilles, afegiu-hi el cacau, el sucre glass i la xocolata desfeta. Barregeu fins que quedi una massa homogènia.
Poseu sobre una base de pastís, la primera capa de bescuit. Poseu a sobre una mica de crema de xocolata. Poseu a sobre una segona capa de bescuit. Poseu a sobre la nata.  Tapeu amb la última capa de bescuit. Repartiu per sobre i pels costats, el resta de crema de xocolata, intenteu que quedi el més llis possible.


DSC_0011


Poseu el pastís a la nevera fins que es refredi la crema de xocolata. Quan estigui freda ja la podreu decorar amb el fondant.


DSC_0040


dilluns, 22 de juliol de 2013

Cake pops de nous

L'altre dia vaig anar a comprar fondant per fer el pastís d'aniversari de la meva filla i donant un volt per la botiga, vaig veure l'estri per coure els cake pops. No em vaig poder resistir!! i aquí en teniu la primera mostra. La Rita els va dur a les seves amigues del casal per celebrar el seu aniversari i sembla ser que van ser un èxit.
Pels que no els conegueu, els cake pops són uns minidolços, ideals per aniversaris o bufets. A l'interior hi ha una bola de bescuit i es poden banyar amb el que es vulgui.

DSC_0009

Ingredients (18 cake pops):


80g de mantega
110g de sucre
1 ou
135g de farina
1 culleradeta de llevat químic
80 ml de llet
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
60g de nous picades

Per la glassa:


250g de xocolata per fondre
Fideus de colors

Preparació:

Per fer els cake pops necessiteu un motlle especial que permet que la massa pugi en forma de bola. Jo vaig comprar un motllo de Lékué que realment va molt bé. Alguns bescuit se'm van trencar però és pel fet que aquesta recepta porta nous picades i les que no vaig picar bé van fer trencar l'esfera. Per tant us recomano que si feu servir aquesta recepta, piqueu ben petites les nous i així això no us passarà.
El primer de tot, és preparar la massa del bescuit. Amb unes barilles (jo la cooking chef), bateu la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que quedi una mescla cremosa. Afegiu-hi l'ou i seguiu batent. Afegiu la farina tamisada, el llevat, la llet i l'extracte de vainilla. Seguiu batent uns 2 minuts. Afegiu les nous picades i remeneu.
Ompliu les semiesferes al màxim de la seva capacitat.


DSC_0001

Poseu per sobre la tapa i encaixeu-la.

DSC_0002


Poseu-ho al forn preescalfat a 160º durant uns 20 minuts. Quan estigui cuit, traieu-lo del forn i espereu uns minuts a que es refredi per treure les esferes.


DSC_0003


Ara ve el pas més delicat, punxar les boletes als pals. Un dels problemes dels cake pops, és que un cop banyats es vagin escorreguent palet avall, a mi em va passar amb alguns. Per tant aquest pas és important!
Foneu uns 50g de xocolata al microones. Passeu els palets per la xocolata, només la punta i punxeu els bescuits. Deixeu que es refredi la xocolata i que faci de cola.

DSC_0004


Quan la xocolata ja estigui freda ( per anar més ràpid els podeu posar uns minuts al congelador), desfeu la resta de xocolata de cobertura al microones. Aneu banyant amb una cullera els cake pops, intentant que caigui l'excés de xocolata  i no regalimi . Poseu-los a refredar en un lloc on puguin estar punxats pels pals. El motllo de Lékué va perfecte perquè la sortida que te de vapor de cada boleta serveix alhora per punxar els cake pops i que es refredi la xocolata. Quan la xocolata encara estigui calenta, decoreu per sobre al gust, en aquest cas com que els he fet per les amigues de la meva filla, he decorat amb fideus de colors, cors i cristallets de color rosa i lila.

DSC_0005





dimarts, 16 de juliol de 2013

Bescuit genovesa (recepta base)

Com tot sovint es fa servir aquesta recepta per fer la base de diferents pastissos, us poso aquí la recepta pas a pas. Aquest és el bescuit típic pels pastissos farcits i és ideal per decorar-lo amb pasta fondant, ja que no s'engruna massa.

DSC_0003

Ingredients (motllo de 25 cm):

6 ous
200 g de sucre
200 g de farina
60 g de mantega fosa

Preparació:

Primer de tot, bateu els ous juntament amb el sucre fins que quedin blanquinosos i tripliquin el seu volum. Jo en la cooking chef 4 minuts a màxima potència.

DSC_0012

 En aquest punt, afegiu-hi la mantega fosa a poc a poc i després la farina tamisada.

DSC_0013

Barregeu-ho amb moviments envolvents.

DSC_0014

Poseu-ho en un motllo de 25 cm prèviament engreixat i enfarinat. Poseu-ho al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts.

DSC_0019

Aparteu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
Un cop fred, traieu-lo del motllo i talleu-lo per la meitat si el voleu farcir. Amb aquesta mida i aquestes quantitats he fet tres pisos, és a dir podeu posar dos farcits al gust. Sempre en aquest punt el podeu congelar i estarà en perfectes condicions per utilitzar un altre dia (envolcalleu-lo amb paper parafinat).

DSC_0021

dilluns, 8 de juliol de 2013

Devil's food cake

Aquest pastís s'anomena l'aliment del diable i realment és un vici. Crec que per ara la millor recepta de pastís de xocolata que he fet. El meu fill Oriol pel seu aniversari que va ser la setmana passada, em va demanar un pastís de xocolata. Vaig buscar en un llibre per xocoaddictes que tinc a casa, "Chocolate" de Rosalba Gioffré  i el resultat d'aquest típic pastís americà és espectacular. Ha tingut molt d'èxit, per tant us el recomano. La massa la veritat és que queda molt cremosa i densa, amb el conseqüent problema a l'hora de farcir-lo, es desfà molt, però val la pena.

DSC_0027






















Ingredients (10 persones):

Pel bescuit:

120g de xocolata de cobertura
125ml de crema agria (creme fraiche)
150 de sucre de canya
300g de farina
Un polsim de sal
3 cullerades de cacau amarg
1 culleradeta de bicarbonat
120g de mantega a temperatura ambient
200g de sucre
2 ous
175ml d'aigua

Pel glacejat:

140g de xocolata de cobertura
110ml de nata líquida

Pel farcit:

250ml de nata
1 cullerada de sucre glas

Preparació:

 Posar la creme fraiche en un bol, juntament amb la xocolata i el sucre de canya. Posar-ho al microones a fondre-ho. Poseu en el bol de la batedora (jo cooking chef) la mantega i batre-ho fins que quedi cremosa. Afegiu a poc a poc el sucre i després els rovells dels ous, d'un en un. Afegiu a poc a poc i a baixa velocitat la farina, barrejada amb  el bicarbonat, la sal i el cacau en pols. Alterneu la farina amb l'aigua. Remeneu suaument fins que quedi una massa homogènia. Afegiu la crema de xocolata i després amb moviments envolvents les clares d'ou a punt de neu. Poseu la massa en un motllo greixat i enfarinat de 26cm. A la recepta original repartia la massa en dos motllos i els coïa separadament. Jo ho he fet tot de cop en un sol motllo. Potser si ho feu en dues capes no es desfaci tant. Poseu-ho al forn uns 30-40 minuts a 180º.

DSC_0021


Un cop cuit deixeu que es refredi i desemmotlleu-lo.
Munteu la nata amb el sucre i farciu el pastís. Prepareu el glacejat. Desfeu al microones la xocolata i la nata.
Repartiu el glacejat per sobre el pastís i decoreu-lo al gust.

DSC_0038

divendres, 5 de juliol de 2013

Bonpreu selecciona una de les meves receptes

Enguany em vaig animar a presentar-me al concurs que fa el supermercat Bonpreu. Una de les meves receptes ha estat triada juntament amb altres dins l'apartat d'entrants. La recepta que vaig presentar, és el Gotet de foie, cervesa 6/4 i ceba carameliltzada.


M'ha fet molta il·lusió que fos una de les 150 triades entre les 6300 presentades. Total que ahir vaig anar al lliurament de premis. El lliurament es feia al City park Hotel de Sant Just Desvern. A l'acte de lliurament, hi havia el jurat que havia triat les receptes seleccionades i les guanyadores. Així vaig podeu veure en Xavier Mestres, Pere Tàpies, Josep Sucarrats, Pep Nogué i Magda Carlas.


Durant l'acte es van lliurar els premis a les 4 receptes guanyadores ( un sopar a Can Jubany). Un cop repartits els premis a les receptes guanyadores, van sortejar 5.000€, una cap de setmana a l'Hotel Balneari Font Vella, dues visites a les caves Codorniu i dos lots de productes de la Federació Catalana de la Denominació d'origen. Evidentment amb la meva poca sort, no em va tocar cap regal.
Això si, no vam sortir amb les mans buides, després d'un petit refrigeri, ens van obsequiar amb una bossa on hi havia una cassola Castey, tres brics de caldo Aneto i dues revista del Cuines!!!.


El que més il·lusió em fa però és que al setembre es publicarà un recull amb totes les receptes, hauré d'esperar. Gràcies des d'aquí a Bonpreu que amb aquest concurs promou la cuina a casa!!