diumenge, 8 de juny del 2014

Pastissets de maduixa i nata

Aprofitem  la fruita de temporada per preparar unes delicioses postres. En aquesta ocasió, en un format individual. Evidentment podeu posar la fruita que més us agradi. Jo els vaig fer per celebrar el sant de la meva neboda i en vaig fer alguns de cirera pels qui no els agradés les maduixes.


Ingredients (12 pastissets):

2 fulls de pasta de full
250g de maduixes
600ml de nata
1 ou
Sucre de canya

Preparació:

Escalfeu el forn a 180º. Estireu la pasta de full i amb un cèrcol d'emplatar, retalleu 12 cercles en cada làmina. Amb una forquilla punxeu la massa per tal que no pugi. Pinteu-les amb ou batut i  espolseu per sobre una mica de sucre de canya. Poseu-los sobre una plata que pugui anar al forn.


Poseu per sobre un full de paper de forn.






Sobre el full poseu una plata o algun estri que cobreixi tota la pasta de full i pressioni. Introdui-la al forn i deixeu-la coure uns 15-20 minuts, fins que estigui daurada.





Deixeu refredar la pasta de full. Mentre us espereu, aneu tallant les maduixes ben netes a rodanxes. Reserveu-ne algunes senceres per decorar. Quan la massa estigui freda, poseu la nata muntada en una mànega pastissera amb boquet arrissat. Poseu una petita capa de nata sobre els cèrcols amb una espàtula, per evitat que rellisquin les maduixes. Poseu les maduixes formant un cercle sobre la pasta de full.


Repartiu la nata sobre les maduixes.





Poseu a sobre un altre cèrcol de pasta de full i acabeu decorant amb una mica més de nata i una maduixa a dalt de tot.


1 comentari:

  1. fàcils de fer i boníssims, Sussi! Són d'aquelles pastes que s'han de menjar al moment, oi? I és que... segur que no duren gaire, són irresistibles!!! petons

    ResponElimina