dimarts, 29 de juliol del 2014

Sucre invertit, com fer-lo a casa

Tot sovint en receptes de pastisseria s'utilitza el sucre invertit. Té la consistència d'un almívar i endolça molt, en gelats per exemple evita que es formin cristalls. És molt fàcil fer-lo a casa i pot durar a la nevera fins a 1 any. Aquí us en deixo la recepta i els passos a seguir.


Ingredients:

150ml d'aigua mineral
350g de sucre
1 sobre de gasificant (en supermercats)

Preparació:

El gasificant, està format per dos sobre en un, un és de color lila (bicarbonat) i l'altre blanc (àcid màlic i àcid tartàric). Haureu d'utilitzar primer un i després l'altre.


Per començar, poseu l'aigua en un cassó i escalfeu-la una mica. Afegiu el sucre i remeneu bé.






Quan comenci a bullir afegiu el sobre blanc i remeneu. Quan s'hagi dissolt, aparteu-lo del foc.




Deixeu refredar uns 4 minuts i ja podreu afegir el sobre lila.


Veureu que comença a reaccionar i a fer bombolles. Aneu remenant fins que quedi tot ben dissolt.





Ja tindreu el sucre invertit preparat per utilitzar un cop s'hagi refredat. Poseu-lo en un pot que quedi ben tancat i a la nevera fins que el necessiteu!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada