dimecres, 15 d’octubre del 2014

Lemon curd

Aquesta crema de llimona prové d'Anglaterra on a finals del s.XIX era típic servir-la acompanyant els scones com alternativa a les típiques melmelades. Podeu utilitzar-la per farcir tartaletes o pastissos. Té un gust intens a llimona i és molt agradable al paladar. També es pot fer amb altres fruites com de taronja.



Ingredients:

2 llimones (ratlladura+ suc)
60g de mantega
160g de sucre
2 ous

Preparació:

He aprofitat per fer la recepta a la cooking chef però la podeu fer a la Thermomix o en un cassó al foc.Poseu el sucre, la ratlladura de llimona i la mantega al bol.


Poseu temperatura a 80º i amb el braç flexible, velocitat de remoure 1, deixeu una estona fins que la mantega s'hagi desfet. En aquest punt, afegiu el suc de la llimona i els ous batuts.


Deixeu coure uns 20 minuts o fins que veieu que la mescla comença a espessir. No cal que la veieu molt espessa ja que quan es refredi, agafarà consistència. Deixeu-la refredar al mateix bol i quan estigui freda, poseu-la en un pot i la podeu tenir fins a un mes a la nevera!!

1 comentari:

  1. A casa en preparo sovint perqué com m'encanta posar una mica de pell de llimona per tot arreu després he de fer servir el suc!
    El preparo d'una manera different però segur que el sabor és molt semblant!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina