dissabte, 30 d’agost de 2014

Cireres en almívar

Aprofitant l'època de cireres aquest any em vaig  animar a fer conserva en almívar ja que m'encanta. De les moltes receptes que he trobat he escollit aquesta, la més senzilla i natural, l'any vinent em queda pendent fer-ne una amb licor!


Ingredients:

1 Kg de cireres
750 ml d'aigua
750g de sucre
1 llimona

Preparació:

Aquesta recepta tant la podeu fer amb les cireres amb pinyol com sense pinyol. Aprofitant que em vaig comprar una maquineta per treure pinyols de la marca Ibi, les he fet sense pinyol, aquesta maquineta és genial!


Així doncs, primer comenceu per preparar l'almívar. Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i deixeu que bulli un parell de minuts. Reserveu-ho, ja que per posar-lo als pots, haurà d'estar fred.
Renteu bé les cireres i aneu-les passant per la màquina per treure el pinyol. Un cop buidades, aneu-les posant als pots, sense aixafar-les. Un cop s'hagi refredat l'almívar, afegiu el suc de la llimona i aneu omplint els pots. 


Tapeu-los amb els taps. Poseu una olla grossa al foc amb aigua on coureu els pots al bany maria. Deixeu que l'aigua s'escalfi una mica (així les cireres quedaran més dures) i quan comenci a bullir poseu-hi els pots i deixeu-los-hi uns 15-20 minuts. Deixeu que es refredin dins la mateixa aigua de bullir. Etiqueteu i deseu-los en un lloc fosc i sec.

dijous, 28 d’agost de 2014

Llenguado amb salsa de porros

Sembla que a l'estiu ve més de gust menjar peix que no pas carn. Així que veient a la peixateria uns llenguados...em vaig posar a buscar una recepta per variar una mica. Vaig trobar a la web de Canal cocina aquesta recepta d'en Julius i és assegurat que serà ràpid! La recepta, boníssima!


Ingredients (4 persones):

4 llenguados de ració
2 porros
1 ceba
1 got de caldo de peix
Mantega
Oli d'oliva i sal

Preparació:

Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i talleu a quadradets el porro i la ceba. Poseu a coure primer el porro i després afegiu la ceba. 


Mentre es va coent el porro i la ceba, poseu una altra paella al foc amb oli d'oliva i una mica de mantega. Coeu els llenguados volta i volta a la paella. Quan la ceba i porro estiguin cuits, afegiu el caldo de peix i deixeu-ho coure 5 minuts més. Preescalfeu el forn a 180º. Quan la salsa estigui cuita i els llenguados també, tritureu la salsa i poseu-la en una plata de forn. 


Poseu-hi a sobre els llenguados i deixeu-ho al forn 5 minuts. Podeu acompanyar-ho amb unes patates fetes al microones., afegiu-les al moment de posar els llenguados al forn.

dimarts, 26 d’agost de 2014

Croque-madame

La croque-madame és un sandvitx de pernil i formatge gruyère, molt semblant a la croque Monsieur però que afegeix a sobre un ou ferrat. Sembla ser que el primer croque-madame es va servir pels volts del 1910, en un cafè del Boulevard des Capulines, a París. 
Evidentment ha estat una delícia i èxit total pels meus fill i també pels no tant nens (je,je!). És ideal per un sopar ràpid!!


Ingredients (4 persones):

8 llesques de pa de motllo
4 llesques de pernil dolç
4 llesques de formatge gruyère o el que més us agradi
4 ous
Formatge ratllat per gratinar
Mantega
Oli d'oliva verge

Preparació:

Unteu les llesques de pa de motllo amb mantega. Poseu una planxa al foc i  poseu-hi les llesques de pa. Deixeu que es torrin per un costat.


Quan estigui torrat, farciu-les amb el pernil dolç i el formatge.


Poseu a sobre l'altre llesca de pa i deixeu que es torri pels dos costats.


Poseu per sobre el formatge ratllat i poseu-lo al forn fins que es desfaci.


Mentre, feu els ous ferrats. Quan estigui desfet i torradet el formatge, enretireu-los del forn i emplateu-los. Poseu per sobre l'ou ferrat i a gaudir-ne!!



diumenge, 24 d’agost de 2014

Espatlla de xai al forn

Quan no es té massa ganes de cuinar, no hi ha com cuinar al forn, només cal un cert control i ens despreocupem d'estar pendents del foc. Normalment el xai el faig amb herbes però en aquesta ocasió volia canviar una mica i he fet la recepta de l'Eduard del blog De plat en plat. I com bé diu ell al blog ens hem barallat per les patates!!!



Ingredients (4 persones):

2 espatlles de xai
1 got de vi ranci
1 got de conyac
1 got de caldo o aigua
Oli d'oliva extra verge
2 fulles de llorer

Preparació:

Preescalfeu el forn a 150º. Salpebreu les espatlles i poseu-les en una plata alta de forn. Regueu-les amb el vi ranci, el conyac i el caldo.


Afegiu el llorer. Poseu-lo al forn i deixeu-lo 2 hores. Aneu-lo regant amb el líquid de cocció i a la meitat de la cocció (1 hora), doneu la volta a les espatlles i afegiu les patates tallades a trossos no massa grossos o a rodanxes. Quan veieu que ja està cuit, pugeu la temperatura del forn a 250º i deixeu-les fins que estiguin dauradetes. Serviu-les calentes acompanyades de les patates.



dimecres, 20 d’agost de 2014

Lasanya

Com cada any el Desafio en la cocina es pren un descans i no hi ha reptes a l'estiu. Però per no avorrir-nos podem fer algun repte anterior que no haguem fet. El juliol no vaig arribar a temps i en aquesta ocasió aprofito per fer una lasanya, la típica a la meva manera, el repte primer del Desafio.


Ingredients (4 persones):

12 plaques de lasanya precuita
2 cebes
1/2 Kg de tomates madures
1/2 l de beixamel
500g de carn picada (1/2 vedella,1/2 porc)
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot prepareu la ceba fregida i la tomata fregida. Coeu-ho per separat  i reserveu. Ara aneu per preparar la carn picada. Jo ho he fet a la cooking chef però ho podeu fer en una paella. Poseu oli al bol i afegiu-hi la carn picada, deixeu-ho coure uns 15 minuts a velocitat 2 de remoure amb el ganxo K. Mentre aneu fent la carn, podeu en remull les plaques de lasanya. Quan estigui cuita la carn, afegiu-hi la ceba cuita,


deixeu-ho coure uns minuts més. La carn la podeu deixar així o picar-la una mica més. A mi m'agrada que estigui ben picada i lligada per tant, la podeu posar a la picadora. Poseu-la a la picadora, juntament amb una mica de beixamel i la tomata fregida.






Tritureu-ho tot.




Ara ja podreu anar muntant la lasanya. Poseu sobre una plata una mica de beixamel. A sobre ja podreu col·locar la primera filera de plaques. A sobre, repartiu la carn picada.



Poseu a sobre una altra capa de lasanya i procediu de la mateixa manera. La tercera capa de pasta serà la última. A sobre repartiu-hi la beixamel.


En aquest punt si en feu molta, la podeu congelar per un altre dia. Escampeu per sobre una mica de formatge i poseu-lo al forn a gratinar. Serviu-la un cop gratinada!



dimarts, 12 d’agost de 2014

Gelat de capuchino

Ja veieu que aquest any he estrenat geladora i la pobra ja treu fum. No sé quin és el gelat que m'ha agradat més però aquest com que m'encanta el cafè, el repetiré segur, a més doblaré quantitats perquè ha volat!!!
Recepta del blog Cocinerando


Ingredients:

200ml de nata per muntar
300ml de llet
60g de sucre
3 rovells d'ou
3 sobres de Nescafé capuchino
1 cullerada de sucre invertit (recepta)
1 cullerada d'essència de vainilla

Preparació:

Com sempre, 12 hores abans de començar a preparar el gelat hem de posar al congelador el bol de la geladora.
Per començar posem un cassó al foc amb la nata, la llet i la vainilla i el deixem fins que bulli. Mentre, en un bol, posem el sucre i els rovells i ho batem i reservem.


 Quan hagi bullit la mescla de llet i nata, l'apartem del foc i hi afegim els sobres de capuchino de Nescafé.

 
Afegim també la mescla de rovells i sucre i ho tornem a posar al foc. Anem remenant fins que espesseixi una mica. Ho apartarem del foc i afegirem el sucre invertit. Ho deixarem refredar. Quan s'hagi refredat, introduirem la mescla a la nevera i ho deixarem com a mínim 4 hores.
Passades les 4 hores, muntarem la geladora amb el bol que teníem al congelador. Posarem la geladora en funcionament i anirem afegint a poc a poc la base del gelat. Ho deixarem fins que agafi consistència de gelat. 


Un cop el tinguem fet, el posarem en un recipient tancat que pugui anar al congelador i ja veureu que poc que us dura al congelador!!


dilluns, 11 d’agost de 2014

Magdalenes de nata

Les magdalenes sempre són ven vingudes a casa. Quan vaig veure aquesta recepta al blog Webos fritos ja me la vaig copiar per fer-la un dia. I aquí la comparteixo amb vosaltres.


Ingredients:

125ml de nata líquida
75ml d'oli d'oliva
3 ous
250g de sucre
250g de farina
12g de llevat
La ratlladura d'una llimona

Preparació:

Poseu els ous i el sucre en el bol de la batedora i bateu-los durant uns 5 minuts.


Afegiu la nata, l'oli i la ratlladura de llimona, remeneu amb compte. Afegiu la farina i el llevat i remeneu la mescla amb moviments envolvents. Poseu la massa dins els papers de magdalenes, ompliu 2/3 parts. 


Poseu a la nevera mínim 15 minuts. Preescalfeu el forn a 250º. Un cop hagi passat el temps de repòs, podeu afegir sucre per sobre, o trossets de xocolata. Poseu-les al forn i baixeu la temperatura a 220º. Passats 10 minuts, baixeu a 200º i deixeu-les coure uns 3-5 minuts més, fins que veieu que estan cuites. Traieu-les del forn i deixeu-les refredar.


dijous, 7 d’agost de 2014

Conill amb bolets (fredolics)

Aquesta recepta de conill és de les més bones que he fet amb aquesta carn i si us agraden els bolets, l'heu de fer. Com que aquest passat any la collita de bolets va ser molt minsa, he utilitzat un pot en conserva natural. 






Ingredients (6 persones):


1 conill
1 ceba grossa
1 pot de fredolics en conserva (330g)o frescos
1 got de vi ranci (200ml)
1 got de caldo de carn o verdures (200 ml)
All i julivert picats
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Talleu el conill a trossos petits. Poseu una cassola al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu-hi el conill i deixeu-lo daurat. Quan estigui torradet, afegiu-hi la ceba tallada a quadradets. 


Remeneu-ho tot junt i afegiu-hi el got de vi ranci i deixeu-lo uns minuts fins que evapori l'alcohol. Aboqueu-hi el caldo. 


Deixeu coure aproximadament un quart d'hora. En una paella, poseu oli i afegiu-hi els bolets escorreguts del líquid de la conserva, deixeu coure una mica i afegiu-hi l'all i després el julivert.


Quan el conill estigui gairebé cuit, afegiu-hi els bolets i deixeu-ho coure tot junt uns minuts per tal que agafi gust tot plegat. 


Serviu calent!


dimecres, 6 d’agost de 2014

Pastís tigre

A casa només a la meva filla li agrada el fondant i clar quan arriba el seu aniversari, és obligat fer-n'hi un. Enguany volia un d'un tigre, així que em vaig posar a mirar pastissos de tigre i aquest model em va semblar molt graciós. Com que ens empalaga molt, faig una capa molt fina i el farcit, faig sempre els tradicionals d'aquí amb nata i trufa, ja que els farcits americans amb mantega i melmelada no ens agraden tant. Així que si el feu, el podeu posar a la nevera sense problemes.


Ingredients ( 10 persones):

1 pa de pessic de 20cm (recepta)
200ml de trufa (recepta)
200ml de nata muntada
Massa de fondant

Preparació:

Agafeu el pa de pessic i feu-ne tres pisos, és a dir que el pogueu farcir  una amb trufa i l'altre amb nata. Poseu el pis de baix de tot sobre el plat de presentació. Escampeu per sobre la trufa. Poseu a sobre l'altre pis del pa de pessic i escampeu-hi la nata.






Estireu la massa de fondant, podeu comprar-la de colors o com jo la podeu tenyir amb colorant especial. Per tal que no s'enganxi  el fondant a la taula de treball, utilitzeu sucre llustre. Poseu la pasta fondant sobre el corró i poseu-la sobre el pastís, amb el palmell de la mà o amb una eina especial, alliseu la pasta sobre el pastís i retalleu el sobrant.




Amb l'altre fondant de colors, aneu retallant peces per tal de formar la cara.


Un cop acabat, deseu-lo a la nevera. És dolç però la cara que se li posa a la meva filla quan el veu val la pena!!!!!


dimarts, 5 d’agost de 2014

Pa de pessic

Aquest pa de pessic és perfecte per fer pastissos, queda molt esponjós i suau. Amb aquesta recepta podreu fer un pastís de 26cm de diàmetre i uns 8 cm d'altura, amb la qual cosa obtindreu la base per una gran celebració!!


Ingredients (pastis 26 cm diàmetre):

5 ous
160ml de llet
300g de sucre
80ml d'oli d'oliva
285g de farina
1 sobre llevat químic (Royal)
Ratlladura d'una llimona
Un polsim de sal
Unes gotes d'essència de vainilla

Preparació:


Primer de tot separeu els rovells de les clares. Poseu les clares al bol de la batedora i comenceu-les a batre. Quan quasi estiguin muntades, afegiu-hi la meitat del sucre és a dir 150g. Deixeu-les com una marenga i reserveu.

 Ara bateu els rovells d'ou amb el sucre fins (150g) fins que quedin d'un color blanquinós. 


A la preparació de rovells, afegiu-hi la llet, l'oli, la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal. Remeneu-ho amb compte que que no es vagi massa la mescla. 


Quan estigui homogeni, afegiu la farina i el llevat passat pel tamís. Feu-ho a poc a poc i amb moviments envolvent.


Finalment afegiu les clares a punt de neu. Feu-ho també a poc a poc, és a dir, afegiu a la mescla anterior una part petita de clares i remeneu amb una llengua i amb moviments envolvents.


Aneu afegint a poc a poc les clares fins que acabeu i obtingueu una massa esponjosa. Preescalfeu el forn a 170º. Agafeu un motllo i unteu-lo amb mantega i després espolseu-lo amb farina. Poseu-hi a dins la massa del pa de pessic. Introduïu-lo al forn calent, 2n pis i calor a dalt i baix. Trigarà aproximadament uns 40 minuts a coure's. Sabreu que està cuit quan la superfície estigui daurada i al introduir un escuradents, aquest surt net. Deixeu refredar el pa de pessic i ja el podreu desemmotllar. Us el podeu menjar empolsinat amb una mica de sucre llustre o be farcir-lo amb el que més us agradi.