dissabte, 10 de gener del 2015

Croque madame Rachel Khoo

Aquests dies de festes amb tants àpats, he anat cuinant tot d'entrants de pica pica diferents que mica en mica ja aniré penjant. Aquest croque madame em va semblar ideal per posar-lo d'entrant pels nens el dia de cap d'any. Ja se sap que segons que es fa als pica pica llavors no mengen res. Va ser un èxit i és també ideal per a un sopar o pels que estigueu més acostumats als esmorzars consistents per un bon esmorzar!!
La recepta la vaig treure de la Rachel Khoo del canal cocina, anglesa d'origen, fa unes adaptacions sovint divertides de la cuina francesa, aquest n'és un exemple.



Ingredients (4 persones):

4 llesques de pa de motllo sense crosta
4 llesques de bacon grosses
4 ous
4 cullerades de beixamel
4 ous
Mantega
Sal
Formatge ratllat

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Amb un corró aixafeu el pa de manera que quedin ben fins. Unteu les llesques de pa amb mantega.


Poseu-les amb molt de compte dins dels motllos de fer magdalenes. Haureu de doblegar una mica les parts laterals i anar amb compte que no se us foradi el fons. Talleu les llesques de bacon en dues (si són llargues) i poseu-les del través sobre el pa de motllo.






Ara poseu a sobre un ou amb una mica de sal. Si utilitzeu aquest motllo, no us hi cabrà tot l'ou sencer, s'ha de posar el rovell i la meitat de la clara.





Poseu a sobre una mica de salsa beixamel amb compte de no aixafar els rovells. Escampeu per sobre una mica de formatge ratllat.




Introduïu els ous dins el forn a la part superior (funció dalt i baix), quan estigui gratinat el formatge o veieu les llesques torrades, ja els podreu treure (10-15 minuts). Serviu-ho ben calent.



4 comentaris:

  1. Que bonic que queda al motllo de magdalena ,,,me encanta aquest croques..un peto.

    ResponElimina
  2. Una manera molt original de preparar un croque madame, queda genial i em sembla molt divertit de preparar-lo amb els nens!

    I per cert, molt bon any!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina