diumenge, 10 de maig del 2015

Pa amb tomata

Llévate nuestro logo!Aquest mes La cocina Typical Spanish proposa fer una recepta amb tomata, com sempre, ha de ser tradicional de la nostra zona.
#AquiHayTomateTS La veritat és que pensava i pensava i al final crec que la recepta que més representa a Catalunya i que és més coneguda arreu que porti tomata, és aquesta. Així que en aquesta ocasió una recepta senzilla però no per això menys bona. Quants esmorzars o sopars a casa nostra no són així!!?? La veritat és que l'origen del pa amb tomata es creu relacionat amb la cuina de l'aprofitament. Era una bona manera d'utilitzar el pa quan es començava a assecar. El periodista i gastrònom Néstor Lujàn va trobar un poema de Pompeu Gener que data del 1884 que ja parla d'aquesta menja tant popular a casa nostra.

   Lo que menjarem certa nit,


ço és pa amb oli, amanit


amb tomaca, e bon profit,


s'ha fet de moda...


Madama Adam n'ha menjat, 


Judit Gautier molt li ha agradat


e fins la gran Sarah Bernardt


s'ha fet la llesca.





Ingredients (4 persones):

4 llesques de pa de pagés
Oli d'oliva extra verge
Sal
Tomata de penjar
Embotit ( botifarra blanca, botifarra negra, catalana...)

Preparació:

Tallar les tomates per la meitat. Xocar amb la mitja tomata directament el pa. Amaniu amb oli d'oliva extra verge i sal. Si en comptes de pa tou, feu una torrada, la podeu fregar amb un all abans de posar la tomata. Acompanyar amb la botifarra negre, botifarra blanca, catalana o l'embotit que més us agradi. Bon profit!!!


Podeu trobar més receptes fetes amb tomata de les diferents comunitats aquí.

28 comentaris:

  1. El pa amb tomaca que no falti...però amb l'acompanyament que hi has posat...mmmmm quin esmorzar de diumenge!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. wow wow que cosa más rica de pan tumaca, me encanta con el fiambre, es mi desayuno perfecto.
    un beso!
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. un pan de primera, ya lo creo!! que pena no poder meter la mano en la pantalla, no dejaba ni las migas! gracias por tu participación, bicos

    ResponElimina
  4. Un básico que entra por los ojos, que pinta por favor!! como no me dejaron participar ayer, lo explico hoy en mi post por si te interesa..
    Un beso!

    ResponElimina
  5. Que no falti mai a casa!! Tot i que ara mateix si em podessis portar butifarra, llonganissa i fuet em faries la mar de feliç i em descuidaria de qualsevol dieta!!!
    Haurem d'esperar fins l'agost però per sort pà amb tomaquet es pot preparar sempre i gairebé tot arreu!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  6. Muy buena aportación! me encanta!

    ResponElimina
  7. Ha quedat molt bè! si és que un bò pà amb tomàquet no pot faltar mai a casa!
    Gràcies per participar!

    Te ha quedado muy bien. Un buen pan con tomate no puede faltar nunca en casa.
    Gracias por participar.

    ResponElimina
  8. Olé quines fotos, quina pinta!
    Marta

    ResponElimina
  9. Una de les millors menges de casa nostra, el pa amb tomàquet! i unes fotos molt xules ;)

    ResponElimina
  10. Siento pasarme tan tarde pero he estado unos dias en España y sin internet! Menudo bodegon sabroso y rico que te has marcado! Ñam ñam!

    ResponElimina
  11. A una tosta de estas no hay quien se resista!! me la comía ahora mismo!! Bs.

    ResponElimina
  12. Aquesta es genial per qualsevol sopar.
    M'ha encantat aquest post. Felicitats pel teu bloc. Els colors de la primavera vesteixen els paisatges i el clima ens incentiva més a sortir i gaudir del cinema, els esports i festivals que fan avantsala al tan esperat estiu. Aqui us deixo unes quantes idees per posar-les en practica, i una aigua detox per llepar-se els dits, desitjo que gaudiu d'aquest post tan colorit i refrescant, t'espero a elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  13. Qué rico!! Todavía no había llegado a ti comentando!!! Está delicioso!!! Besotes!! Me quedo por aquí.

    ResponElimina
  14. Lo más sencillo y más rico a la vez, me encanta el pan con tomate y un chorrito de aceite de oliva....ummm que delicia!!!
    Un bst.

    ResponElimina