dilluns, 8 de juny del 2015

Galtes de porc al forn

No cal perdre els plats de tota la vida i menys aquelles parts del porc no tant habituals. Ja se sap del porc tot s'aprofita i realment les galtes ben fetes i cuites amb la gelatina que contenen, agafen una melositat que poques carns tenen. Així que us proposo fer-les desosades al forn amb una salseta d'acompanyament que us llepareu els dits!!!



Ingredients (4 persones)

4 galtes desosades
2 cebes de figueres
1 pastanaga
6/7 grans d'all
1/2 got d'aigua
1/2 got de vi ranci
Herbes aromàtiques al gust
Oli d'oliva verge
Sal i pebre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. Poseu una paella al foc i afegiu-hi oli d'oliva verge. Salpebreu les galtes i quan l'oli estigui calent, afegim les galtes i les segellem pels dos costats. Agafem una plata que pugui anar al forn i hi posem les cebes pelades i tallades a llesques, les pastanagues tallades a rodanxes i els alls pelats. A sobre, hi posem les galtes.


Afegim l'aigua i el vi ranci i ho posem al forn a la posició 2, calor dalt i baix.


Deixeu-les coure aproximadament una hora o fins que veieu que al tocar-les es desfan. En aquest punt, treieu les verdures i passeu-les juntament amb el suc de la cocció per un colador xinés o per la batedora. Emplateu les galtes i repartiu per sobre la salsa. Veureu que la gelatina de les galtes s'ha després i fa que la salsa quedi untuosa i deliciosa. Bon profit!!!



2 comentaris:


  1. Susi; A mí, personalment les galtes de porc no és el meu deliri que diguem, però desossades i presentades d'aquesta manera no l'hi feria cap lleig. Em passa com les olives farcides o amb pinyol, saps amb quines em quedo sempre...?
    Que vagi de gust Susi¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Mai les he vist desossades les galtes de porc, potser ho hauria de demanar tot i que a Paris les galtes de porc són per encàrrec perque la gent no les menja!!!
    Al meu marit li encanten al forn però segur que amb la salseta triturada em deixa el plat ben net!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina