dissabte, 20 de juny de 2015

Moussaka

La moussaka és segurament un dels plats més coneguts de la cuina grega. S'assembla a una lassanya
però en comptes de pasta, s'utilitza esbargínia. Aquesta és la proposta d'aquest mes del Desafío en la cocina. En aquesta ocasió hi havia 5 receptes a fer i a mi m'ha tocat la moussaka....deliciosa!!!

Ingredients (4 persones):

1 1/2 esbargínia (grosses)
1/2 Kg de carn picada
1 ceba grossa
Salsa de tomata (250g)
Salsa beixamel (1/2 litre)
Sal i oli d'oliva
Un polsim de comí

Preparació:

Primer de tot hem de preparar les esbargínies. Les tallem a rodanxes i les salem. Les deixem reposar en un plat per tal que perdin part de l'aigua (15 minuts). 


Passat aquest temps, les rentem amb aigua i les eixuguem. Posem una paella al foc i preparem la carn picada. Tallem la ceba a daus petits i la posem en una paella amb oli. Deixem que cogui a foc baix fins que quedi daurada. Quan la tinguem amb aquest punt, hi afegim la carn picada. 


Ho deixem coure tot fins que veiem la carn cuita. Mentre es fa la carn, podem fregir les esbargínies. Les podem fregir en oli o bé fer-les a la graella (més saludable). Jo les he fet a la graella per tal que no quedi tant oliós.


Un cop tot cuit, escalfem la beixamel i la salsa de tomata. Podem fer capes en una plata que pugui anar al forn o bé emplatar com he fet jo de forma individual. El resultat final és el mateix i el procés d'elaboració també. Posem una capa d'esbargínia, a sobre una mica de salsa de tomata,


 a sobre la carn picada.


Anem fent 2 o 3 capes més. Al final, posem per sobre la beixamel. A sobre hi posem una mica de formatge ratllat i ho gratinem.


8 comentaris:

  1. M'encanta aquesta mousaka individual. T'ha quedat fantàstica.
    petons

    ResponElimina
  2. un plat contundent i molt gustós. Amb la presentació en forma de timbal t'ha quedat molt bonica!

    ResponElimina
  3. Que estupenda presentación!! me encanta como te ha quedado!! Bs.

    ResponElimina
  4. La moussaka sempre surt fatal a les fotos però la teva ha quedat molt vistosa i el sabor deliciòs!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Me encanta la presentación, te ha quedado súper fina, si es que te han quedado bonitos hasta los chorros de bechamel!!!
    Y seguro que esta terriblemente buena, mmmmm
    Besos! Disfruta de las vacaciones del desafío, y carga las pilas para Septiembre, jejeje

    ResponElimina
  6. Ñam ñam, qué bien te ha quedado, con lo difícil de fotografiar que son estas cosas. Riquísima, seguro!

    ResponElimina
  7. tu presentación es genial!! me ha encantado!! espero que te gustase el desafío!! besos

    ResponElimina