dimarts, 25 d’agost del 2015

Gelat de canyella

Aprofitant les últimes calors, un gelat deliciós sobretot si us agrada la canyella.



Ingredients:

400 ml de llet sencera
120 gr. de sucre
40g de sucre invertit (recepta aquí)
3 ous
500 gr. de nata líquida per muntar
Una culleradetes de sucre amb gust de vainilla
Dues branques de canyella
Dues culleradetes de canyella en pols

Preparació:

Recordeu posar el bol de la geladora al congelador com a mínim 4 hores abans de fer el gelat. Comenceu escalfant la llet en un cassó, juntament amb les branques de canyella.


Mentre s'escalfa la llet, bateu els ous juntament amb el sucre en un bol. Un cop tingueu la llet calenta, afegiu-hi la mescla d'ous i sucre. 


Removeu constantment fins que comenci a espessir una mica, vigileu que no bulli. Ha de quedar amb una consistència de crema anglesa. Deixeu refredar la crema. Un cop a temperatura ambient, afegiu-hi la nata líquida, el sucre avainillat, el sucre invertit (si no en teniu poseu-hi la mateixa quantitat de sucre normal) i la canyella en pols. Remeneu bé amb unes barnilles i poseu la mescla a la nevera un parell d'hores fins que estigui ben freda.  Un cop passades les dues hores, prepareu la geladora, poseu-la en funcionament i aboqueu la mescla. Deixeu-la a la geladora fins que comenci a tenir consistència de gelat, uns 45 minuts. Poseu-lo en un tupper al congelador com a mínim unes 2 hores per tal que es solidifiqui. Si no teniu geladora, poseu el gelat al congelador i cada mitja hora remeneu-lo per trencar els cristalls de gel.Quan l'aneu a servir, traieu-lo una estona abans del congelador.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada