divendres, 20 de novembre del 2015

Caramels de pasta fil·lo amb crema de xocolata

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiwA4eIJuGD6vGqHkczEqH8xb3-rq0nr50_KjYlL_Wt9GkXJv1fuXwcHwjTuVrqzN92u729l9k61bmQsEqvO7PB7-rYXTH-n1vSgzVQuW_fz3whiEmaYzRd8hGvQ35SHK0tUAppU9YwRUD/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpgEl dia 20, com cada mes se m'acumula la feina. És també la proposta de la Mercè de Destapant cassoles, Del blog al plat. En aquesta ocasió hem fet el xafarder pel bloc Dolcíssims. I com bé diu el nom, hi ha un seguit de boníssimes propostes dolces. Jo n'he triat una cruixent, ràpida, original i boníssima. Aquests caramels amb poca estona estan fets i són ideals per a petits i grans.







Ingredients:

1 paquet de pasta fil·lo
Nutella
Mantega
Sucre llustre

Preparació:

El dia abans o com a mínim unes 5 hores abans, agafeu una glaçonera i farciu els forats amb nutella.


Cal que estigui la nutella congelada per fer els caramels. Quan els vulgueu preparar, preescalfeu el forn a 190º i agafeu la pasta fil·lo . Traieu els fulls del paquet d'un en un ja que sinó s'assequen molt ràpid. Talleu  les làmines de pasta Fil·lo per la meitat. Poseu unes cullerades de mantega al microones i foneu-la. Amb un pinzell unteu el rectangle de pasta fil·lo i doblegueu-la, formant així un quadrat. Unteu amb més mantega. Poseu al mig del quadrat la nutella congelada. 


Doblegueu la pasta fil·lo sobre la crema de xocolata i embolcalleu-la. Cargoleu els extrems com si fos un caramel. Pinteu-los una mica més amb mantega.


Poseu els caramels sobre una plata de forn



i coeu-les durant uns 10 minuts o fins que veieu que estan dauradets. Gaudiu d'aquests cruixents "caramels" de xocolata!!

10 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Que fàcil i bona aquesta recepta,
    M'agraden totes les receptes que duen xocolata.
    No la vaig veure tot i passejar varies vegades per el blog de la Núria
    de Dolcíssims.
    Una recepta molt ben triada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. quina llaminadura!!!, bonica recepta!. Moltes gracies per participar!

    ResponElimina
  5. Ostres, quina idea més bona! Mira que preparo caramels amb fil.lo però mai se m'havia acudit congelat el farcit perque sigui més fàcil de formar*los!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  6. Sóc la Núria de Dolcissims! Quins caramels més ben farcits!!! felicitats!! la boa aigua! Gràcies per visitar el meu bloc i participar. Et seguiré!

    ResponElimina
  7. Gràcies per la recepta!! estan boníssims!!

    ResponElimina
  8. Quina salivera! uns caramels fàcils i delicisoso, a mi la Nutella m'encanta, així que amb el toc cruixent ha de ser perfecta! un petó!

    ResponElimina