dijous, 12 de novembre del 2015

Trinxat de col amb botifarra de perol

Ja estem en plena tardor tot i que realment aquest any el temps no acompanya massa. Tot i així cal aprofitar els productes de tardor com la col i la botifarra de perol. El trinxat és un plat típic de la Cerdanya. És una col i patata bullida i després fregida amb cansalada i greix. És per tant una menja calòrica ideal per dies de fred. Jo en aquesta ocasió he fet una variant, canviant la cansalada per una botifarra de perol. Ho heu de tastar, és boníssim.


Ingredients (per 4 persones):

1 col mitjana
2-3 patates (segons mida)
3-4 botifarres de perol
3 grans d'all (opcional)
Oli d'oliva verge o llar
Sal

Preparació:

Poseu aigua abundant en una olla juntament amb la sal i poseu-la al foc. Renteu i talleu la col. Peleu les patates i talleu-les a daus petits (d'aquesta manera es courà tot uniformement). Un cop bull l'aigua, afegiu-hi la patata i la col. Deixeu bullir la verdura fins que estigui cuita. Escorregueu la verdura i reserveu. Poseu una paella grossa al foc amb l'oli d'oliva o el llar. Poseu la verdura en una plata i amb un aixafador de patates o amb una forquilla aneu aixafant la verdura. No passeu la verdura per la batedora ja que la textura que busquem ha de ser més grollera, no un purè. Cal trobar els trossets de patata i també de col. Quan l'oli de la paella estigui calent afegiu-hi l'all trinxat i  la verdura aixafada. Deixeu que es vagi coent i torrant una mica. Mentre es va coent, no deixeu de remenar. Agafeu una altra paella i fregim les botifarres de perol. Quan tinguem la verdura torradeta i les botifarres cuites, ja podrem muntar el plat. A l'hora de servir, podem posar el trinxat directament al plat acompanyat de la botifarra o bé fer una presentació una mica més lluïda. Agafeu una anell de servir i ompliu 2/3 parts amb el trinxat. Traieu la tripa a la botifarra i poseu el farcit sobre el trinxat.

1 comentari:

  1. Quina interpretació més genial del trinxat ! M'encanta com t'ha quedat! Aquí tardor tardor des de fa molts dies tot i que podriem tenir més fred però ja és suficient!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina