dimecres, 28 de gener de 2015

Fusilli bucati amb salsa de formatge de cabra

Ja fa uns quants dies que vaig comprar aquesta pasta i he estat cercant receptes per la xarxa. No he trobat res que em fes el pes, així que he improvisat una salsa de formatge de cabra. Ha quedat un plat de pasta boníssim. Els rínxols de la pasta absorbeixen la salsa d'una forma espectacular. Si no n'heu comprat mai feu-ho, val la pena.



Ingredients (4 persones):

350g de fusilli bucati
6 llesques de bacon
2  cebes grosses
1/3 part d'un corró de formatge de cabra
300 ml de nata per cuinar
Sal i oli d'oliva
Unes fulles de marduix

Preparació:

Poseu aigua en una olla a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la sal i la pasta. Deixeu coure la pasta fins que estigui al dente (dependrà de la marca de pasta). Mentre es cou la pasta, podeu anar preparant la salsa. Poseu una paella al foc i afegiu-hi oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, poseu-hi la ceba ratllada o tallada molt fina. Deixeu coure la ceba a foc baix fins que quedi transparent i agafi una mica de color. En aquest punt, afegiu-hi el bacon tallat a daus. 


Remeneu i quan el bacon ja estigui cuit, afegiu-hi la nata i el formatge de cabra a daus (no cal enretirar la part externa). Quan s'hagi lligat la salsa, ja la podreu enretirar. Un cop tingueu la pasta cuita, poseu-la en una plata de servir i afegiu-hi la salsa. Decoreu amb unes fulletes de marduix (opcional), li dona una frescor impressionant.


divendres, 23 de gener de 2015

Mandonguilles gregues amb salsa de iogurt

Al bloc Memòries d'una cuinera ja tenen una nova proposta de recepta. En aquesta ocasió ens proposen unes mandonguilles. He volgut fer per l'ocasió una recepta nova i cercant cercant, m'ha agradat aquesta d'en Julius de Canal cocina. Com ja us imaginareu té uns tocs exòtics i amb la salsa de iogurt (que a mi m'encanta) combina perfectament. La recepta original es fa amb xai però j l'he canviat per vedella.




Ingredients:

250g de carn de vedella picada
250g de carn de porc picat
1 llesca de pa de motllo
1 ou
1 ceba picada
1 gra d'all
2 cullerades de menta picada
Llet per remullar el pa
Una cullerada de farina
Sal i pebre
Un raig d'oli

Per la salsa de iogurt:

2 iogurts grecs
El suc de 1/2 llimona
1/2 grans d'all (al gust)
Oli d'oliva verge
Julivert picat
Sal i pebre

Preparació:

Primer de tot, poseu una paella al foc amb oli d'oliva i afegiu-hi la ceba. Deixeu que agafi una mica de color i enretireu-la. En un bol, poseu la llesca de pa i afegiu-hi llet fins que quedi ben remullada. En un bol, poseu tots els ingredients de les mandonguilles i barregeu-ho fins aconseguir una mescla homogènia.


Poseu una paella amb força oli al foc. Amb les mans, aneu agafant porcions de carn i aneu fent boles. Quan l'oli estigui calent, aneu afegint les boles de carn picada. Deixeu-les coure a foc no molt alt. 


Quan estiguin cuites, passeu-les a una plata de servir.
Prepareu la salsa. En un bol, poseu el iogurt i la resta d'ingredients. Remeneu amb unes barnilles fins que quedi una salsa sedosa. Serviu les mandonguilles acompanyades de la salsa. Podeu acompanyar amb una salsera a part per si algú se n'hi vol afegir més.


dimarts, 20 de gener de 2015

Vasets de xocolata, xixona i iogurt

Destapant cassoles ens convida en aquesta ocasió en la proposta Del blog al plat fer una recepta de l'Alfons de Les receptes de St. Hilari. Complicat triar-ne una!!! però a mi m'encanten els seus vasets i en més d'una ocasió ja els havia copiat. Després de molt voltar i mirar he triat aquesta recepta que vaig aprofitar la nit de cap d'any i que també he triat per posar-la a la revista del meu poble, Forn d'anells com a recepta trimestral. No cal dir que és una recepta de festa, ideal per aprofitar les restes de torró de xixona que ens puguin sobrar del Nadal. He fet uns petits retocs a la recepta original de l'Alfons.


Ingredients (8-10 vasets):

Crema de xocolata:

200g de xocolata 70%
100ml de nata líquida 35%
150ml de llet

Crema de xixona

200g de torró de xixona
200ml de nata líquida 35%

Mousse de iogurt

150g de iogurt grec
100ml de nata 35%
30g de sucre

Preparació:

Aquestes postres us les recomano fer amb unes quantes hores d'antelació, per tal que la mousse de iogurt es pugui refredar i la crema de xocolata s'assenti i no es barregin les capes. Així, podeu començar preparant la crema de xocolata. Poseu en un cassó al foc, la nata i la llet. Quan arrengui el bull la mescla, aparteu-la del foc i afegiu-hi la xocolata (prèviament tallada a trossets).





Remeneu fins que s'hagi desfet la xocolata. Ompliu amb la crema 1/3 part dels vasets. Quan s'hagi refredat una mica, poseu-la a la nevera per tal que qualli i s'endureixi una mica la xocolata. Prepareu ara la mousse de iogurt.

Per preparar la mousse de iogurt amb sifó: Barregeu en un bol la nata amb el iogurt i el sucre. Introduïu la mescla al sifó. Poseu la càrrega al sifó i guardeu a la nevera fins el moment de servir. Mínim ha d'estar una hora a la nevera, sempre amb el sifó horitzontal.
Per preparar la mousse de iogurt sense sifó: Munteu la nata amb el sucre i afegiu a poc a poc el iogurt, sempre amb moviments envolvents. Podeu guardar la mousse a la nevera dins d'una mànega pastissera amb un broquet rissat. 


Finalment, prepareu la crema de xixona. Poseu en el got de la batedora, el torró de xixona a trossets i afegiu-hi la nata líquida. Tritureu-ho tot. Si voleu que quedi una crema fina tritureu-ho molta estona, si en canvi voleu que es trobin els trossets de xixona, no ho tritureu tanta estona.


Quan veieu que la crema de xocolata ha agafat una mica de consistència, afegiu a sobre la crema de xixona.
Acabeu el postre en el moment de servir. Incorporeu a l'últim moment amb el sifó o amb la mànega pastissera, la mousse de iogurt. Decoreu al gust i a gaudir-ne!!!

King cake

La proposta d'aquest mes del Desafio en la cocina, és dolç. La Carolina del bloc Tomillo, laurel y otras cosas de comer ens fa viatjar fins a Nova Orleans, amb aquest pastís de carnestoltes. Una idea interessant ja que tenim aquesta celebració a la cantonada!!! Com veieu és un pastís vistós, decorat amb sucre de colors i amb un farcit de canyella, nous i sucre moreno. És semblant a un tortell de reis, el farcit queda boníssim!


Ingredients (2 tortells per 8-10 persones):

250ml de llet
7g de llevat de flequer en pols
400-500g de farina
4 ous (2 ous+2 rovells)
3 cullerades de sucre
Ratlladura d'una taronja
Una culleradeta de sal
1/2 culleradeta de nous moscada ratllada
175g de mantega fosa

Pel farcit:

1 tassa de sucre moreno
1 cullerada de canyella en pols
2/3 tassa de nous picades
1/2 tassa de panses
1/2 tassa de farina

Pel glassejat

1 tassa de sucre glass
1-2 cullerades d'aigua
Colorants verd, groc i lila

Preparació:

Primer de tot farem un preferment. En un bol gros posarem una mica d'aigua tèbia i el llevat. Deixarem que fermenti durant uns 10 minuts.


 Mentretant, en un altre bol, escalfarem una mica la llet i hi afegirem la mantega.






Passats els 10 minuts, afegirem la barreja de llet al llevat. En un altre bol, barregem els ous, el sucre,la sal i la nou moscada. Ho barregem a poc a poc amb la mescla de la llet. En aquest punt ho podem posar al bol de la Kenwood. Posem el ganxo d'amassar i anem afegint a poc a poc la farina tamissada. Comenceu primer amb 400g i si veieu que no acaba de formar-se una bola aneu afegint farina a cullerades. Quan comenci a formar una bola, deixeu que amassi uns 8-10 minuts a velocitat 3. 


En aquest punt, cal deixar la massa que llevi. Al bloc que he consultat posava 2 hores, però jo he posat la massa al bol de la Kenwood, sense ganxo, temperatura 30º i velocitat 3 de remenar. D'aquesta manera aconseguim una temperatura ideal pel llevat. Tapada amb un paper film, en 1 hora ja havia llevat, cal de dobli volum.





Passat el temps de llevat, traiem la massa del bol i el posem sobre el taulell, que estarà enfarinada. Dividim la massa en dues parts, les estirem en rectangles. Preparem el farcit, barrejant tots els ingredients en un bol. Repartim el farcit per sobre de les masses.


Enrotllem la massa, untem els extrems amb aigua i ajuntem les puntes. Posem el pastís sobre una plata de forn i fem unes marques amb un ganivet. 


Deixem llevar uns 45 minuts, en un lloc amb poques corrents i amb temperatura si pot ser alta.




Preescalfeu el forn a 180º. Un cop passat el temps de llevat,  introduïu-lo en el forn. Trigarà uns 30 minuts en coure i dependrà de la mida del pastís. Quan el veieu daurat per dalt i per sota, ja estarà. Deixeu-lo refredar i prepareu el glassejat. Barregeu l'aigua amb el sucre glas. Quan s'hagi refredat el pastís, escampeu per sobre el glassejat, deixeu assecar una mica però encara líquid, escampeu per sobre els sucres de colors. Tot un festival de colors!!!!!!!!!


Podeu trobar més versions de les meves companyes de desafio al link. La recepta és del bloc Recetin.com.

diumenge, 18 de gener de 2015

Mussols amb galetes oreo

Una altra divertida proposta per "tunejar" unes galetes, en aquest cas unes oreo. Queden tan mones que fa pena menjar-se-les.







Ingredients ( galetes):

16 galetes oreo doble crema
50g de xocolata negra
Lacasitos

Preparació:

Agafem una galeta oreo i amb compte separem una de les galetes. Fem el mateix amb l'altre galeta. Han de quedar dues galeta oreo amb la crema i les altres dues parts sense res. Una de les parts sense crema la farem servir de base. Posem la xocolata a desfer al microones. Quan la tinguem desfeta, en posarem una mica sobre la base de la galeta negra.




Ara enganxarem a sobre les dues galetes amb la crema, com si fossin  els ulls.




Ara partirem per la meitat les dues galetes negres que hem reservat. Posarem una mica de xocolata a la part superior dels ulls i hi enganxarem amb compte les meitats de les galetes com si fossin les orelles. 




Ara posarem una mica de xocolata dins dels ulls i hi enganxarem un lacasitos marró a cadascun. Per acabar una mica més de xocolata entre els ulls (inferior) i hi posarem un lacasitos de color, per simular el bec. Deixem refredar a la nevera i a menjar!!!!



Taller de cuina pels nens del Cau" El Pas d'en Pou" a la Sitja

Aquesta setmana els monitors del Cau Pas d'en Pou, el Cau de Fornells de la Selva em vam demanar de fer un taller de cuina per als mes petits, els castors i les llúdrigues. L'Ajuntament de Fornells ens ha deixat la magnífica cuina de la Sitja i hem passat una tarda molt divertida. Com us podreu imaginar els nens s'ho han passat molt bé, acolorint massa de galetes i banyant i decorant amb xocolata i nissos de colors... Al taller ens ha donat temps de fer:

Galetes de colors
Cake pops
Galetes de mussol
Pels pares i per tots vosaltres afegiré les receptes dels cake pops i de les galetes de mussol per si les voleu tornar a fer. Les galetes podeu consultar l'enllaç.




Cake pops ultraràpids

Una proposta divertida per fer amb els nens aquestes tardes d'hivern tant fredes. Això si quedaran tots també banyats de xocolata!! És una idea per fer en festes d'aniversari i que els nens mateixos es facin el berenar, s'ho passaran d'allò més bé!





Ingredients:

6 bescuits (tipus sobaos)
1 tarrina de formatge Philadelphia
150g de xocolata negra
Decoracions de colors (boletes, fideus..)

Preparació:

Poseu en un bol els bescuits i amb les mans els tritureu fent trossos petis. Afegiu-hi la crema de formatge Philadelphia i remeneu-ho tot fins que tingueu una massa homogènia. Tingueu cura de no remenar-ho massa, sinó el formatge s'escalfa i les boles es desmunten al posar-hi els palets. Feu boles amb les mans. Foneu la xocolata i unteu la part final dels palets amb la xocolata (farà de cola). Punxeu les boles preparades amb la part final dels palets que tenen xocolata. Poseu-les en un plat i deixeu-les mitja hora a la nevera. Així aconseguireu que la bola quedi dura i no es desfaci. Un cop refredades les boles, ja podreu banyar-les amb la xocolata. Deixeu que caigui l'excés de xocolata. 





Poseu-les sobre un suport amb forats o en algun lloc on pugui quedar drets. Decoreu-los amb els fideus o amb les boletes de colors.


Deixeu refredar la xocolata, (és millor deixar-les una estona a la nevera) i ja us les podreu menjar!!!

diumenge, 11 de gener de 2015

Cargols de crema de xocolata

Amb mitja horeta tindreu preparats aquests cargols tan bonics i tan bons. Genials per un esmorzar o per a un berenar. Per nens i no tant nens...Ara la proposta és dolça però no crec que trigui gaire (vist el resultat) en proposar-vos una recepta en salat, per uns aperitius minis, us haureu d'esperar!!



Ingredients (10 cargols):

1 làmina de pasta de full
4 cullerades de crema de xocolata (nocilla, nutella..)
1 ou (per pintar)
Sucre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º (dalt i baix). Talleu la massa en dues parts iguals i repartiu la crema de xocolata per sobre d'una de les dues làmines.


Poseu a sobre l'altra part de la pasta de full. Amb un tallador rissat, talleu tires, intentant que siguin totes de la mateixa mida. Amb un pinzell pinteu la massa i escampeu per sobre una mica de sucre. 


Enrosqueu les tires sobre sí mateixes en forma de tirabuixó.


Ara enrosqueu els tirabuixons com si fossin un cargol. Poseu-les sobre una plata de forn.


Introduïu la plata amb els cargols al forn i deixeu-los uns 10 minuts.Passats els 10 minuts baixeu la temperatura a 180º i deixeu els cargols fins que es comencin a daurar (10-15 minuts més. Dependrà del forn. Deixeu-los refredar una mica i ja us els podeu menjar, calentets estan boníssims i freds també. Si en feu molts els podeu congelar o guardar en una llauna.



Recepta del blog Webos fritos.

dissabte, 10 de gener de 2015

Croque madame Rachel Khoo

Aquests dies de festes amb tants àpats, he anat cuinant tot d'entrants de pica pica diferents que mica en mica ja aniré penjant. Aquest croque madame em va semblar ideal per posar-lo d'entrant pels nens el dia de cap d'any. Ja se sap que segons que es fa als pica pica llavors no mengen res. Va ser un èxit i és també ideal per a un sopar o pels que estigueu més acostumats als esmorzars consistents per un bon esmorzar!!
La recepta la vaig treure de la Rachel Khoo del canal cocina, anglesa d'origen, fa unes adaptacions sovint divertides de la cuina francesa, aquest n'és un exemple.



Ingredients (4 persones):

4 llesques de pa de motllo sense crosta
4 llesques de bacon grosses
4 ous
4 cullerades de beixamel
4 ous
Mantega
Sal
Formatge ratllat

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Amb un corró aixafeu el pa de manera que quedin ben fins. Unteu les llesques de pa amb mantega.


Poseu-les amb molt de compte dins dels motllos de fer magdalenes. Haureu de doblegar una mica les parts laterals i anar amb compte que no se us foradi el fons. Talleu les llesques de bacon en dues (si són llargues) i poseu-les del través sobre el pa de motllo.






Ara poseu a sobre un ou amb una mica de sal. Si utilitzeu aquest motllo, no us hi cabrà tot l'ou sencer, s'ha de posar el rovell i la meitat de la clara.





Poseu a sobre una mica de salsa beixamel amb compte de no aixafar els rovells. Escampeu per sobre una mica de formatge ratllat.




Introduïu els ous dins el forn a la part superior (funció dalt i baix), quan estigui gratinat el formatge o veieu les llesques torrades, ja els podreu treure (10-15 minuts). Serviu-ho ben calent.



dilluns, 5 de gener de 2015

Tortell de reis- rosco

Al bloc ja tinc una recepta de tortell, però en aquesta ocasió he volgut fer el típic rosco espanyol, ja que aquí a Girona a les pastisseries el tortell sol ser més estret i amb farcit de massapà. He aprofitat una recepta de la Cristina de Us en llepareu els dits. Quan vaig llegir que la recepta era de Hofmann ja no calia més que posar-me a fer-la. Per aquesta recepta necessitareu un robot de cuina que pugui amassar. Encara hi sou a temps!!


Ingredients (per 2 tortells):

5oog de farina de força
 10 grams de sal
200 grams de llet sencera
100 grams de sucre
1 ou
120 grams de mantega
60 grams de llevat fresc
20 grams de rom
Ratlladura d'una llimona
Ratlladura d'una taronja
Per decorar: Fruita confitada, ametlles
Per farcir: massapà, nata

Pel farcit (jo l'he farcit de massapà, ja que és el preferit de gairebé tota la família, però també el podeu farcir amb nata muntada, trufa, crema...)

- 125 grams de sucre llustre
- 125 grams d'ametlla mòlta
- 25 grams de clara d'ou (i potser n'hi haurem d'afegir una mica més)

Preparació:

Per començar a fer la massa de brioix, posarem en el bol de la Kenwood la farina, la sal, el llevat, el sucre i les ratlladures. Intenteu que el llevat i la sal a l'hora de posar-los no es toquin ja que la sal inhibeix l'efecte del llevat. 


Remeneu amb el ganxo d'amassar a baixa velocitat. Aneu afegint el rom, l'ou i 1/3 part de la llet. Comenceu a amassar i quan es comencin a integrar tots els ingredients, aneu afegint a poc a poc la resta de la llet. Deixem amassar uns 10-15 minuts fins que agafi elasticitat.
Quan la massa ja es vegi elàstica, començarem a afegir la mantega freda a daus. Els anirem incorporant a poc a poc. No afegirem més mantega fins que no s'hagi incorporat l'anterior. Aquest procés pot durar fins a 20 minuts i al final heu d'aconseguir una massa ben brillant. 


Traiem la massa de la Kenwood i l'anem bolejant fins aconseguir una bola ben llisa. Taparem la bola amb paper film i la deixarem reposar 20 minuts.


Passats el 20 minuts, dividirem la massa en dos. Si el voleu farcir de massapà podeu veure com es farceix en aquest enllaç.
Per fer el tortell que farcirem de nata (o crema, trufa..), farem una bola. Fem un forat al mig de la massa i estirarem els extrems. Per tal que no s'arronsi la massa al fermentar, podem posar un got o el que tinguem a mà en el forat del mig.


Tornarem a posar paper film per sobre i deixarem que la massa pugi a una temperatura ambiental alta. Trigarà aproximadament 1`30-2 h en doblar el seu volum.
Un cop ja hagi pujat, pintarem amb l'ou i decorarem amb la fruita confitada i les ametlles. Posarem el tortell al forn preescalfat a 180ºC. Els coem durant uns 12 minuts o fins que estiguin daurats. Els traiem del fons i el deixem refredar. Partim per la meitat i el podem farcir de nata o el que més ens agradi, també serà el moment de posar la fava i el rei tradicional. Si el fem amb antelació, un cop fred el podem congelar, quedarà perfectament el dia que ens el vulguem menjar.