dissabte, 10 de setembre del 2016

Pastís Tatín d'escalivada

Convertim una recepta superconeguda dolça en un proposta salada deliciosa. Sovint a casa faig la mateixa proposta amb la pasta de full com a base i en la cocció, com en un pastis, per sota. En aquesta ocasió us proposo posar la pasta de full per sobre. Quina diferència hi ha?? doncs que la pasta de full queda perfecta, sense humitats i super-cruixent. Us la recomano, feu-la així i crec que no tornareu a fer-la amb la base a sota. 


Ingredients (4 persones):

2 albergínies escalivades
2 pebrots vermells escalivades
Anxoves
Oli i sal.
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º. Agafeu un motllo per fer la tatín i poseu una mica d'oli d'oliva al fons. A sobre situeu-hi el pebrot i l'albergínia escalivada. 






Agafeu la pasta de full i poseu-la sobre l'escalivada. Introduiu una mica les vores cap al fons del motllo. Amb un ganivet amb punxa o amb una forquilla, punxeu una mica la massa per evitar que pugi massa.





Quan el forn estigui calent, poseu el motllo a dins, posició 2. Deixeu-la dins el forn fins que estigui daurada la massa, trigarà uns 15-20 minuts. 





Passeu un ganivet al voltant de la massa i volqueu el pastís sobre la plata de presentació. Repartiu per sobre l'escalivada les anxoves i amaniu amb una mica d'oli i sal. Serviu calent o fred, com més us agradi.


1 comentari:

  1. Sussi:
    Molt original aquesta Tatín salada.
    La tenim que provar.
    Una abraçada

    ResponElimina