divendres, 10 de març de 2017

Canelons amb tomata

Nuestro nuevo logo!
#todoporlapastaTS. Proposta d'aquest mes de la Cocina Typical Spanish. Com sempre viatgem a les arrels de la cuina catalana. En aquest cas la proposta és de pasta i he triat aquesta recepta que feia sovint la meva àvia Maria. Els canelons eren una constant en les celebracions i feia dues plates ben grosses, una amb canelons amb beixamel i una altra amb canelons amb tomata. Acabats amb una bona capa a sobre de formatge, estan boníssims, una alternativa a la típica beixamel. Si teniu familiars amb intolerància a la lactosa, ja sabeu...


Ingredients (20 canelons):
400g de filet de pobre (vedella)
400g de cap de llom (porc)
2 fetges de pollastre (opcional)
800g de tomata
2 cebes
20 plaques de canelons
Formatge ratllat per fondre
Oli i sal

Preparació:

Demaneu al carnisser que us talli la carn a daus. Poseu una cassola al foc i poseu-hi oli. Quan estigui calent, afegiu la carn, salpebrada. Coeu-la a foc alt fins que estigui segellada per tots els costats. En aquest punt, afegiu la ceba. Deixeu coure fins que estigui cuita la carn i la ceba. 

Poseu la carn juntament amb la ceba a la trituradora i piqueu fins que quedi una massa fina. Reserveu. Poseu una cassola al foc amb oli i afegiu-hi la tomata triturada. Poseu-hi sal i deixeu coure fins que agafi el punt de cocció que més us agradi.

Poseu una olla grossa amb aigua amb sal al foc. Quan bulli l'aigua, poseu-hi les làmines de canelons d'una en una. Afegiu una mica d'oli a l'aigua, sembla ser que evita que s'enganxi la pasta. Bulliu les plaques els minuts que posi els comerciant. Quan estiguin cuites, rescorregueu-les i poseu-les esteses sobre un drap de cuina net.


Aneu posant sobre cada caneló el farcit de carn i enrosqueu els canelons













Prepareu una plata on posar els canelons per anar al forn. Poseu a la base una mica de salsa de tomata.






Situeu a sobre els canelons. Repartiu per sobre la salsa de tomata i el formatge


i gratineu al forn. Bon profit!!!


9 comentaris:

  1. A casa sempre s'han fet amb beixamel però a ITàlia a molts restaurants hi ficaven tomaquet i quedaven ben bons també!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Receta típica y tradicional donde las haya. Muy bien explicada y fotografía preciosa. Gracias

    ResponElimina
  3. Què bons que són els canelons, oi? i aquesta proposta sense beixamel és una mica més lleugera, tot i que porta el formatge que jo no escatimo mai!! M'encanten! Un petó ;)

    ResponElimina
  4. Unos canelones estupendos, me gusta la textura que le has dado a la carne. Enhorabuena por la receta.
    Saludos, Manolo.

    ResponElimina
  5. Es que solo de ver esas imágenes y pensar en el sabor de los canelones, fenomenal.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Riquisimos canelones, un relleno delicioso! Besos!

    ResponElimina
  7. Que buenos!!! Me encantan y con tomate muy buenos.
    Besoss

    ResponElimina