divendres, 12 de maig del 2017

Croquetes de formatge Brie (Thermomix o no)

Aquest any el dia de Sant Jordi el recordaré de ben segur!! El meu home em  va regalar a part de les roses de rigor... una Thermomix (el meu aniversari endarrerit..). Així que a partir d'ara inclouré receptes per aquesta màquina que ens facilita una mica més la vida. Començo amb aquestes croquetes de formatge brie. Us poso la recepta per si voleu seguir amb la Thermomix o si voleu fer-les de la manera tradicional.

Ingredients:

800g de llet
250g de formatge brie
50g d'oli d'oliva
100g de mantega
20g de maicena
170 de farina
1 ceba
Nou moscada a gust
Sal i pebre
Ous, pa torrat molt fi i pa torrat més gruixut per arrebossar.



Preparació:

Posem una paella al foc amb oli i quan aquest estigui calent, afegim la ceba picada fina. Deixem que agafi color i afegim la mantega i la farina. La deixem un moment i donem voltes. Afegim a poc a poc la llet i anem remenant fins que quedi espessa. Arribat aquest punt incorporem el formatge tallat a daus i deixem que es fongui. Salpebrem i afegim la nou moscada. Remenem i passem la preparació a una safata per tal que es refredi. Quan estigui freda la posem a la nevera on acabarà d'agafar consistència. 

Thermomix:
- Posar la ceba i picar uns segons V5. (V= velocitat)
- Afegim mantega i oli- 10 min- varoma-V3
- Afegiu la farina i la maizena i coeu 3min-120°-V2
- Incorporem la llet, la nou moscada el pebre i la sal. 5 segons- V8
- Afegim el formatge a daus- 14 min-varoma- V3
- Deixem reposar la massa 5 min dins el got.
- Remenem i passem la preparació a una safata per tal que es refredi. Quan estigui freda la posem a la nevera on acabarà d'agafar consistència.

Un cop s'hagi refredat la massa ja podem fer les croquetes. Agafem porcions de massa (jo en aquest cas les he fet rodones)

 i formem boletes de la mida d'una nou. Preparem 3 vols, una amb el pa torrat fi, un amb l'ou batut i un amb el pa torrat més gruixut. Posem una paella amb oli al foc o també les podem coure en una fregidora. Quan l'oli estigui calent, passem les boles primer pel pa torrat fi,

després per l'ou

i finalment pel pa torrat gruixut.



 Coem les croquetes


 i servim calentes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada