dilluns, 21 d’agost del 2017

Arrós sec amb allioli

Una recepta ràpida de fer i amb pocs ingredients, per un dia que aneu atabalats i no us voleu estar massa estona cuinant. Si utilitzeu un bon caldo i rossegeu bé l'arrós us quedarà un plat ben gustós, el toc d'allioli.. acompanya a la perfecció.


Ingredients (4 persones):

350g d'arròs
1 l de caldo (carn, peix el que més us agradi)
2 cebes grosses
Sal i oli d'oliva verge
Un polsim de pebre
Allioli

Preparació:

Poseu una paella o cassola al foc amb oli. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba tallada a daus petits (brunoise). Deixeu-la coure a foc mig fins que hagi perdut l'aigua i estigui una mica rossa.


Poseu el caldo a escalfar. En aquest punt afegiu l'arrós. Ara l'heu de rossejar, és a dir deixeu coure la ceba i l'arrós fins que aquest perdi part del midó i quedi una mica daurat, d'aquesta manera absorbeix tots els aromes de la ceba.


Afegiu-hi un polsim de pebre (a gust) i poseu-hi el caldo ben calent. A mi m'agrada no posar tot el caldo de cop sinó anar afegint el caldo a petició de l'arrós.


Depenent la varietat, en necessitarà més o menys. Quan gairebé estigui cuit, podeu afegir-hi la sal i tastar. Emplateu acompanyat d'unes cullerades d'allioli. Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada