dijous, 31 d’agost del 2017

Bagels

Aquest estiu quan vaig començar les vacances vaig proposar-me de fer aquests famosos panets que cada cop més trobem arreu. Ja veieu que ha costat una mica.. però bé, més val tard que mai!!
Sembla ser segons la Viquipèdia que els bagels van ser popularitzats a Londres per la comunitat jueva. Al migrar als Estats Units, van endur-se allà la recepta i es van comercialitzar arreu. Es tracta d'un pa, la peculiaritat del qual és que es bull abans d'enfornar. Això els hi dóna una superfície cruixent boníssima. No és difícil de fer i el resultat és espectacular, us els recomano!!


 Ingredients (8 bagels):

125ml d'aigua
125ml de llet
15g de llevat fresc
450g farina
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
30g de mantega fosa
1 ou
Llavors de sèsam o de rosella

Preparació:

Poseu en un bol petit uns 50 ml de la llet. Escalfeu-la una mica (que no us cremi al tocar-la) i afegiu-hi el llevat. Tapeu amb film i deixeu una estona fins que veieu que surten bombolles. En el bol de la batedora poseu la farina, la sal i el sucre. Quan el llevat estigui a punt, afegiu-lo a la farina, juntament amb la resta de llet i aigua. 


Afegiu també la clara d'ou batuda una mica i la mantega fosa. 

Poseu el braç de ganxo i ho pasteu durant uns 10 minuts a velocitat mitjana. Si ho feu a mà, pasteu-ho una estona més. Un cop s'hagi format una bola, poseu-la en un bol untat amb oli. Tapeu amb un drap i deixeu pujar la massa fins que dobli el seu volum (aprox. 1 hora).
















Un cop la massa hagi pujat, amb el puny aixafeu-la de manera que surti l'aire. Repartiu la massa en 8 parts iguals.





De cada porció feu-ne boles i quan les tingueu fetes, introduïu el dit gros al mig per fer el forat central. Aneu posant els bagels en una plata. Cobriu-los amb un drap i deixeu-lo llevar uns 10 minuts més.





Poseu a bullir una olla mitjana amb aigua. Preescalfeu el forn a 220º calor a dalt i a baix. Passats els 10 minuts, abaixeu la temperatura de l'aigua (que no bulli) i poseu els bagels a dins. Deixeu-los uns 15 segons i torneu-los a posar a la plata. Quan els hagueu escaldats tots, pinteu-los amb el rovell que us havia sobrat anteriorment i repartiu per sobre les llavors de sèsam. Introduïu els bagels dins el forn calent, 2n pis. Deixeu-los coure fins que veieu que es queden daurats, aproximadament uns 25 minuts. Un cop cuits ja els podreu treure del forn, deixeu-los refredar una mica i ja us els podreu menjar, sols o farcits. Congelats també queden molt bé i mantenen el seu cruixent tant característic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada