diumenge, 12 de novembre de 2017

Ànec amb peres





Ingredients (6 persones):


1 ànec de 2 Kg

6 peres conference

2 cebes de Figueres grosses

2 tomates madures mitjanes

2 grans d'all

1 fulla de llorer

½ canó de canyella

½ got de vi ranci

200 ml de caldo de pollastre

Oli d'oliva verge

Sal i pebre

Per la picada:


5 ametlles

5 avellanes

1 gra d'all

2 carquinyolis

1 branca de julivert

Preparació:


Demaneu al carnisser que us talli l'ànec a octaus. Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva. Salpebreu els trossos d'ànec i quan l'oli estigui calent aneu posant-los a la cassola. 


Quan estiguin daurats pels dos costats, reserveu-los. Quan tingueu tot l'ànec arrossejat, traieu l'excés d'oli (l'ànec deixa anar molt greix) i afegiu-hi la ceba picada fina. Deixeu coure la ceba fins que estigui rossa i en aquest punt poseu-hi els alls ben picats. 


Doneu un parell de voltes i ja hi podreu posar les tomates ratllades. 


Deixeu al foc fins que el sofregit estigui cuit. Poseu ara a la cassola l'ànec que teníeu reservat, juntament amb el vi ranci. 


Deixeu coure uns 3 minuts fins que s'hagi evaporat l'alcohol. Ara hi podreu afegir el caldo i la fulla de llaurer, 


remeneu i deixeu coure unes 2 hores (dependrà de l'ànec) . Veureu que comença a estar cuit qua la carn es separa de la pell. Uns 10 minuts abans d'acabar la cocció feu una picada amb les avellanes, ametlles, carquinyoli, all i julivert. 

 














Afegiu la picada a la cassola juntament amb les peres tallades per la meitat i el canó de canyella. 


Deixeu coure uns 10 minuts més i ja ho tindreu a punt. Com en tots els guisats recordeu que d'un dia per l'altre encara són més bons. 





1 comentari: