dissabte, 30 de desembre del 2017

Canapès enrotllats

Una idea per aquests menús de cap d'any. Un pica pica original per variar dels típics canapès. El més interessant per aquests dies, és que s'han de preparar amb antelació.... no cal fer-los a l'últim moment.

 

Ingredients:

Canapès de cranc:

1 llesques de mortadel·la o embotit de cranc
4 llesques de pa de motllo o 2 grosses per la meitat
2 cullerades de formatge fresc
2-3 cullerades de maionesa
2 llaunes petites de tonyina
4 palets de cranc

Canapès de pernil dolç i formatge:

6 llesques de pernil dolç
8 cullerades de maionesa
4 llesques de pa de motllo o 2 grosses per la meitat
4-5 llesques de formatge cheedar (fi)
enciam
6-7 cogombrets

Canapès de salmó fumat:

150-200g de salmó fumat
4 llesques de pa de motllo o 2 grosses per la meitat
4 cullerades de maionesa
4-5 cullerades de formatge fresc (amb fines herbes o no)

Preparació: 

Per fer aquests canapès enrotllats cal procedir sempre de la mateixa manera, cal mullar una mica el marbre i posar a sobre un tall gros de paper film. Situeu a sobre les llesques d'embotit/salmò, el pa de motllo i els farcits. Després caldrà amb l'ajut del paper film enrotllar sobre si mateixos el rectangles fins a formar un rotllo. Si us queda el paper film molt tacat de maionesa o crema de formatge, passeu-lo a un altre de net i enrotlleu bé. Feu com un caramel i deixe-lo unes hores a la nevera. És ideal fer-ho a la nit per l'endemà o al matí pel vespre. D'aquesta manera agafa consistència. A l'hora de servir, podeu servir-los drets o bé ajaguts. Si els voleu servir drets (com a la fotografia) talleu-los una mica gruixuts per tal que s'aguantin. Ara us detallo l'ordre dels ingredients i capes de cada canapè:
Canapès de cranc:
Poseu el paper film i a sobre les llesques de mortadel·la o de cranc. A sobre repartiu el formatge crema. Repartiu el pa de motllo i aixafeu-los amb  un corró. La propera capa és la de la tonyina barrejada amb la maionesa, escampeu-la i acabeu amb els palets de cranc. Enrotlleu i deseu a la nevera.



Canapès de pernil dolç i formatge:
Comenceu amb una capa de pernil dolç sobre el paper film. Escampeu per sobre 4 cullerades de maionesa. Repartiu al damunt les llesques de pa de motllo i estireu-lo amb el corró. Poseu a sobre la resta de maionesa i a sobre el formatge cheedar. No feu l'error que vaig fer jo d'agafar un cheedar molt gruixut, llavors a l'hora d'enrotllar es va trencar el formatge ja que no és tant flexible. Agafeu-ne un de prim. Sobre el formatge repartiu l'enciam talladet i  a un extrem uns cogombrets. Enrotlleu i deseu a la nevera.

Canapès de salmó fumat:

Comenceu amb el paper film i a sobre escampeu el salmó fumat. Repartiu a sobre la maionesa. Situeu el pa de motllo sobre la maionesa i aixafeu-lo amb el corró. Escampeu sobre el pa la crema de formatge.
Enrotlleu i deseu a la nevera.

 Recepta adaptada de La empanada light de Bego

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada