dilluns, 22 de gener del 2018

Pèsols amb mandonguilles

Una recepta que a casa s'ha fet tota la vida, la mare, les àvies. Uns deliciosos pèsols i una bona carn es poden transformar en un plat únic ben equilibrat i complert. Jo he aprofitat els pèsols de l'hort de la meva mare, cada any congelem el sobrants per tenir-ne al llarg de l'any.


Ingredients (4 persones):

 150 g de vedella per guisar, a daus
1 botifarra
250g de carn picada de  vedella
250g de carn picada de porc
1 ou
2 cullerades de pa ratllat
2 grans d'all
Julivert
400g de pèsols (congelats o no)
300g de patates
2 cebes de figueres
3 cullerades de salsa de tomata (o 4-5 tomates ratllades)
Sal i pebre
Oli d'oliva extra verge

Preparació:

Aquesta recepta, la podeu fer sense botifarra i carn, però a mi m'agrada posar-ne, dona més gust als pèsols. Comencem daurant la carn de vedella a daus i la botifarra a talls, en una cassola de ferro colat i amb oli d'oliva verge. 


A foc mig, deixem que quedin daurats i quan ho estiguin, els enretirem. En el mateix oli, hi afegim la ceba ratllada. Seguim coent a foc mig i deixem que quedi daurada.





Hi afegim la salsa de tomata. En cas de no tenir-ne, poseu-hi les tomates ratllades. La única diferència serà que trigareu més a fer la recepta.




En aquest punt, afegiu els pèsols i les patates tallades a daus.




Remeneu-ho tot. Afegiu aigua fins a cobrir-ho. Mentre comença a bullir l'aigua, prepareu les mandonguilles. 
En un bol, poseu les carns, els alls aixafats i uns brins de julivert tallats. Salpebreu la carn i remeneu tot el conjunt. Afegiu l'ou i el pa ratllat fins que agafi la consistència òptima per fer les mandonguilles.
Abans el que feia, era fregir les mandonguilles en oli i després posar-les als guisat.. però un cop vaig provar de posar-les directament sense fregir-les i .. t'estalvies molt de temps. 
Quan comenci a bullir l'aigua, afegiu les mandonguilles. 


Deixeu coure a foc mig fins que estiguin cuites les patates i els pèsols. Si heu triat una patata de cocció llarga, afegiu-la abans  i els pèsols més tard. Quan estiguin cuits, rectifiqueu de sal si cal. Serviu acompanyats d'una bona llesca de pa de pagès.. Bon profit.


2 comentaris:

  1. Gosto muito de almondegas , com ervilhas e batatas nunca fiz.
    Achei uma boa maneira de variar, excelente aspecto.

    ResponElimina
  2. Mare meva! Quin plat més meravellós! Jo no sóc molt entusiasta dels pèsols...potser perquè no els he cuinat mai com aquests teus? Ho provaré!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina