dimarts, 6 de febrer del 2018

Pastís de Santiago

El pastís de Santiago, és un pastís típic de Galícia. És típic decorar-la amb una creu de Santiago, que podeu fer-ne una còpia de la xarxa i retallar-la en un cartró o plàstic. És perfecte per acompanyar un cafè, té.. i es manté uns quants dies tendre, si no us el mengeu abans...


Ingredients:

350 g de farina d'ametlla
4 ous
100 g de farina
1 vas d'aigua
200 g de sucre
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de ratlladura de llimona
30 g de sucre llustre

Preparació:

Preescalfar el forn a 190 º. Agafeu un bol gros i poseu-hi la farina d'ametlla, afegiu-hi els ous i remeneu. Incorporeu el sucre i l'aigua i bateu-ho mirant que no quedin grumolls. Afegiu-hi la farina, el llevat i la ratlladura de llimona, remeneu. Prepareu un motlle de 25 cm baix, amb un pinzell, unteu-lo amb mantega i després amb farina. Aboqueu-hi la mescla i introduïu-ho al forn preescalfat. Poseu-lo en posició 2, calor a dalt i baix. Caldrà que cogui aproximadament durant uns 50 minuts. Un cop cuit, poseu-lo sobre una reixa i deixeu refredar el pastís. Quan estigui fred, poseu la plantilla de la creu de Santiago al mig del pastís. Amb un colador, repartiu per sobre el sucre llustre. 


Bon profit!


2 comentaris:

  1. M'encanta! i no l'he fet mai a casa... segur que a la nostra no caldria no tindríem problemes per mantenir-lo tendre, perquè en un res volaria! Petonets ;)

    ResponElimina