divendres, 27 d’abril del 2012

Gotet amb torró de xixona i llimona




Aquest nadal vaig anar a l'aula de cuina de la Núria Lladó, on el pastisser Abraham Balaguer  de Sweets ens va ensenyar un seguit de receptes de postres de nadal. Aquesta és una recepta boníssima que a més va molt bé per acabar amb les existències de torró.







Ingredients (8 persones):

2 madalenes

Crema de llimona

100g de sucre
100g de suc de llimona

3 rovells d'ou
125g de mantega
1g de gelatina en fulls

Purè de torró

300g de torró de xixona
200g de nata
2g de gelatina

Preparació:

Per la crema de llimona: posar a bullir el sucre i la llimona. Un cop bulli, baixar el foc i abocar-hi el rovell. Anar-ho remenant fins que estigui espés. Treure-ho del foc i afegir-hi la gelatina, que anteriorment haureu posat en remull amb aigua freda. Remenar-ho i deixar-ho refredar fins que la crema arribi a uns 35-40º. Afegir-hi la mantega pomada, triturar-ho amb la batedora i reservar a la nevera.

Pel purè de torró:  posar la nata a bullir. Un cop bulli, aparteu-la del foc i afegiu-hi la gelatina que anteriorment haureu posat en remull amb aigua freda. Afegir-hi el torró i triturar-ho tot amb la batedora. Reservar a la nevera.

Muntatge dels gotets: Tallar les madalenes a daus i posar-ne uns quants al fons dels gots. Posar el puré de torró en una mànega pastissera i omplir els gots fins a la meitat. A sobre posar-hi la crema de llimona també amb mànega pastissera. Per acabar posar sobre la crema de llimona uns cubs de madalena.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada