dijous, 26 de juliol del 2012

Focaccia

Fer pa a casa és una de les coses que més m'agrada. Queda una oloreta boníssima a la casa! Aquesta és una recepta molt fàcil de fer i queda una mena de coca de pa molt tova  i esponjosa per dins i molt cruixent per fora.


Ingredients (coca de 30x25 cm):

275 gr de farina de força
2,5 ml de sal
5 ml de llevat sec (per fer pa)
175 ml d'aigua tèbia
30 ml d'oli d'oliva
Oli d'oliva per pintar la coca
Sal Maldon o gruixuda
Unes fulles de romaní (opcional)

Preparació:


Passeu la farina per un sedàs i poseu-la en un bol amb la sal i el llevat sec. Feu un forat al mig i aboqueu-hi l'oli d'oliva i l'aigua. Barregeu-ho tot i amasseu-ho uns 5 o 10 minuts. Si teniu robot o panificadora, poseu tots els ingredients junts i poseu el programa d'amassar, uns 10 minuts. Veureu que us queda una massa elàstica però molt enganxosa. Poseu la massa en una safata o plata per poder anar al forn. Premseu-la amb les mans fins que tingueu una capa homogènia d'uns 2 cm de gruix. Podeu afegir-hi per sobre unes fulles de romaní, farigola...



Tapeu la massa amb un drap de cuina i deixeu-la reposar 30 minuts. Preescalfeu el forn a 200º. Un cop passat el temps de repòs, apreteu la massa amb els dits (tal i com es veu a la fotografia anterior). Amb un  pinzell escampeu oli d'oliva per sobre la focaccia i escampeu una mica de sal Maldon per sobre. Enforneu-la uns 25 minuts o fins que tingui un to daurat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada