dimarts, 14 d’agost del 2012

Amanida de rochefort i bacon

Ara a l'estiu, sembla que amb la calor venen més de gust les amanides. Aquí en teniu una que es pot menjar tèbia, si no us agrada el rochefort podeu posar-hi un formatge fresc o el que més us agradi. Jo aprofito els enciams de l'hort de casa. La meva mare, la meva germana i el meu cunyat, van provant noves varietats d'enciam, en aquesta ocasió he utilitzat el maravilla i el lollo verde. La recepta està treta del programa de Jamie Oliver de viatge per França.



Ingredients (4 persones):

1/2 enciam maravilla
1/2 enciam lollo verde
200 gr de bacon a daus
2 llesques de pa a quadradets
150 gr de rochefort
100gr d'avellanes o nous
2 cullerades de mostassa de Dijon
Oli d'oliva verge
Sal

Preparació:

Renteu i assequeu els enciams. Talleu-los amb les mans a trossos regulars i poseu-los a la plata de servir. Poseu una paella al foc i daureu els daus de bacon. Treieu-los del foc i afegiu en el mateix oli els quadradets de pa. Aneu-los remenant fins que es dorin. Aparteu-los del foc. Prepareu la salsa. En un bol, poseu la mostassa i la sal. Aneu afegint l'oli a poc a poc i amb unes barilles aneu barrejant la mostassa. Veureu que es va espessint com si fos una maionesa. Quan tingueu la quantitat desitjada, ja podreu acabar l'amanida.
Poseu sobre l'enciam, els troços de bacon, el pa torrat, les avellanes trencades i el rochefort a trocets. Repartiu per sobre la salsa de mostassa. Serviu-la tèbia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada