diumenge, 22 de desembre del 2013

Gall dindi farcit amb cítrics

Festes de Nadal!! i sovint no sabem que preparar per aquests dinars familiars. Aquí us deixo una proposta fàcil, lluïda i ben bona. El farcit pot ser del que vulgueu, jo he triat farcir-lo de cítrics per alleugerar el plat i no fer-lo massa pesat.


Ingredients (8 persones):

1 gall dindi mitjà de aprox 3 kg
1 taronges
1 llimona
1 poma
3 cebes
Llar ibèric
Oli d'oliva extraverge
2 copetes de vi ranci

Preparació:

Primer de tot, escalfeu el forn a  200º posició dalt i baix. Talleu la fruita a daus.


Salpebreu el gall dindi per fora i per dins. Farciu el gall dindi amb la fruita. Escampeu per sobre el gall dindi el llar ibèric i un raig d'oli d'oliva.


Poseu-lo al forn. Baixeu la temperatura a 180º passats 15 minuts. Deixeu que es dori el gall dindi, cada mitja hora, aneu-lo regant amb els sucs de la cocció. Trigarà una hora aproximadament, en aquest punt, afegiu-hi la ceba tallada a llesques i la taronja també tallada a rodanxes. Incorporeu també en aquest punt el vi ranci, si teniu xeringa, afegiu amb la xeringa millor al pit ( que és més seca).


Deixeu coure una hora més al forn. En aquest temps, veureu que les cebes s'hauran cuit. Feu una salsa per acompanyar el gall dindi amb la ceba, els líquids de cocció i la taronja (queda una salsa amb molt gust de taronja, si no us agrada gaire, podeu optar per no posar-la). Passeu la salsa per la batedora fins que quedi ben fina. Poseu-la en una salsera per acompanyar. A l'hora de servir, talleu les cuixes i els pits, talleu-los directament a llesques, serviu-les amb una mica de salsa al costat. Veureu que el gall dindi agafa gust dels cítrics. A gaudir-ne!!!


Recomanacions:

  • Trieu el pes del gall dindi segons la quantitat de convidats que tingueu. 
  • Si coeu un gall dindi gros penseu a canviar els temps de cocció, es recomana 1/2 hora per cada kilogram. 
  • Si el pes és superior al de la recepta, afegiu la ceba i la taronja quan quedi una hora per acabar la cocció.
  • Si en coccions llargues, veieu que les cuixes es couen una mica massa, embolcalleules amb paper de plata, així no es ressecaran.


1 comentari:

  1. Una delicia para estas fechas merece la pena prepararlo con lo rico y doradito huuuu.Besosss

    ResponElimina