dijous, 16 d’octubre del 2014

Pastís mousse de llimona i lemon curd

Aprofitant el lemon curd que vaig fer ja fa uns quants dies, he fet aquest pastís facilíssim i ideal per arrodonir un bon dinar. El pastís en sí és molt suau de gust, el lemon curd realça el sabor de llimona, si no teniu lemon curd i el voleu fer sol, afegiu una mica més de pela de llimona als iogurts o el suc d'una llimona. No necessita cocció i només cal una nevera per quallar, ideal per cuiners amateurs o nens!!



Ingredients (10 persones, motllo de 23cm):

200g de galetes "Digestive"
100g de mantega tova
4 iogurts de llimona
30g de sucre
80ml de llet
200ml de nata (35% greix)
6 fulles de gelatina
Ratlladura d'una llimona
Lemon curd

Preparació:

Primer de tot prepareu la base del pastís. Poseu en el bol de la batedora, les galetes i la mantega i tritureu-ho fins aconseguir una pasta homogènia. Escampeu-la pel fons del motllo. Us recomano que utilitzeu un motllo desmotllable ja que si agafeu un de silicona és fàcil que se us trenqui la base. Un cop la mantega estigui freda, tornarà a agafar consistència endurida.



Prepareu el farcit. Agafeu un bol d'aigua freda i poseu en remull els fulls de gelatina. Poseu en un bol els iogurts, el sucre i la ratlladura de la llimona i remeneu-ho bé. En el bol de la batedora, munteu la nata però no la munteu massa, que estigui semimuntada.


Escalfeu la llet i afegiu-hi els fulls de gelatina, remeneu fins que es desfaci. Espereu que es refredi la llet i afegiu-la a la mescla de iogurt. Afegiu ara aquesta mescla a la nata, a poc a poc i amb moviments envolvents. 


Poseu la mescla sobre la base de galeta.


Deixeu mínim una hora a la nevera per tal que qualli. Jo vaig fer-ho d'un dia per l'altre però sinó, l'única cosa que heu de tenir en compte, és que la base hagi quallat i estigui dura. En aquest moment ja podreu posar per sobre el lemon curd.



Recepta del blog Food & cakes.

4 comentaris:

  1. Més senzill no pot ser! I té una pinta boníssima, a més pel tall diria que no quedar molt "gelatinós" com m'agrada!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Aquests pastissos entre mousse i flam i de llimona a casa ens encanten, a més el toc de lemon curd pel damunt queda exquisit! un petó!

    ResponElimina
  3. Hola reina!!!
    Ja vaig veure el comentari que em vas deixar...però com que ets "noreply" no vaig poder contestar-te!
    Com mola veure que la gent fa les teves receptes i que li queden genial...ets una crack!
    Un petó reina...i gràcies per seguir-me!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  4. Sóc fan del lemon curd, així que ja et pots imaginar que aquest pastís em sembla sensacional... recepta apuntada a pendents!

    ResponElimina