dilluns, 30 de març del 2015

Fricassé de pollastre i bolets

Avui us porto una recepta de pollastre de luxe. És de la meva germana i quan la va fer va ser un èxit, així que no he trigat gaire a fer-la a casa. Com que venen dies de celebracions amb tantes festes, us la comparteixo ja que és una delícia.



Ingredients (4-6 persones):

1 pollastre tallat a trossos petits
2 porros
1 ceba
1 branca d'api
Farigola
1/2 kg de bolets
Rovell d'un ou
200ml de nata líquida
1 cullerada de farina
60g de mantega
Oli d'oliva

Preparació:

Poseu el pollastre en una cassola, salpebreu-lo i cobriu-lo amb aigua.


Quan arrenqui el bull, deixeu-lo coure durant 10 minuts. En una paella, poseu-hi oli i poseu-hi les verdures, el porro, la ceba i l'api. Quan comenci a estar una mica tova, enretireu-la. 


Quan hagin passat els 10 minuts de cocció del pollastre, afegiu-hi les verdures. Coeu-ho tot durant mitja hora sense tapar la cassola (si és de pagès, deixeu-lo 40 minuts). En aquest punt mireu si el pollastre està cuit i afegiu-hi els bolets.

Deixeu-ho coure 15 minuts més. Quan ja ho tingueu tot cuit, poseu el pollastre i els bolets en una plata. Passeu el caldo i les verdures per un colador xinès. A la mateixa cassola, poseu la mantega i afegiu-hi la farina i feu un roux. 


Aneu afegint a la cassola el caldo a poc a poc de manera que vagi espesseint a poc a poc.







Un cop afegit tot el caldo, afegiu-hi el rovell d'ou i la nata líquida.





Torneu a posar el pollastre i els bolets a la cassola i deixeu que s'amalgami tot junt. Si feu aquest pollastre d'un dia per un altre millora el gust!!



1 comentari:

  1. Aquesta salsa és per sucar-hi tota una barra de pa. Manoi quina bona pinta que fa, no m'estranya l'èxit del plat.

    ResponElimina