divendres, 20 de novembre del 2015

Arepas farcides de guacamole i ou dur

DESAFÍO EN LA COCINADia 20 i Desafio en la cocina ja està aquí. En aquesta ocasió la Carolina del blog Tomillo, Laurel y otras cosas de comer ens proposa fer aquestes delicioses arepas. És un plat típic de Veneçuela i Colombia. Està fet de farina de blat de moro precuita que podeu trobar a les botigues de menjar sudamericà. Es poden acompanyar o farcir d'infinitat de coses. Jo en aquesta ocasió ho he fet d'un guacamole i d'ou dur. Poseu-li imaginació i farciu-lo del que més us agradi. De ben segur que trobareu un munt de propostes dels altres participants al repte aquí.


Ingredients ( 7 arepas):


2 tasses de farina de blat de moro precuita (PAN)
1,5 tasses l'aigua tèbia (aprox)
1 culleradeta de sal
2 cullerades d'oli

Pel guacamole i farcit:

1 alvocat
1 tomata grossa
1 ceba petita
4 ous
Sal i oli d'oliva verge

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwood (també ho podeu fer a mà), la farina, l'oli i la sal. Poseu la pala en forma de K i poseu-la en funcionament. Aneu afegint l'aigua a poc a poc 


per tal que es vagi formant una massa i no ens passem d'aigua. La quantitat és aproximada, cal anar afegint aigua fins que es forma una bola.


 Ara feu boles d'uns 70-80g.

 
Quan les tingueu totes fetes, aneu-les aixafant am un corró, ajuntant les bores si veieu que s'esquerden una mica. 


Quan les tingueu totes preparades, escalfeu una planxa.



Poseu-les a coure en la planxa fins que estiguin daurades les dues cares. Mentre es van coent, podeu preparar els ous i el guacamole. Poseu a bullir els ous en aigua i deixeu-los coure 10 minuts, refredeu-los i peleu-los. Per fer el guacamole, talleu a daus l'alvocat, la tomata i la ceba. Poseu-ho tot en un bol i amaniu-lo amb sal i oli. 


Quan tingueu totes les arepas cuites podreu muntar el plat. Obriu pel mig les arepas i farciu-les amb l'ou dur tallat a llesques i a sobre el guacamole. Poseu una mica d'oli d'oliva per sobre i a gaudir d'aquest plat que ens arriba de Sud-Amèrica!!

9 comentaris:

  1. Abans de tenir blog ma se m'hauria acudit fer arepas a casa... però avui quines ganes de llançar-me!!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Sussi te cuento que las arepas son típicas de Colombia y Venezuela, en el resto de sudamérica no se usan ya que se come pan de trigo como el que se come en España. En Venezuela se comen recién hechas en los desayunos y en las comidas no puede faltar.
    Besos hoy desde
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2015/11/la-comida-que-pisamos.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si gracias Norma, ya lo he puesto en mi explicación, quizás te has confundido, he puesto que la harina la pueden encontrar en las tiendas de productos SudAmèricanos. Un beso

      Elimina
  3. Que bien te han quedado y con ese relleno, buenisimas!! Bs.

    ResponElimina
  4. Ummmmmmmmm solo con el color que tiene ese relleno, tengo mis papilas gustativas disparatadas!!!! Que rico!
    Besos

    ResponElimina
  5. Ummm que rellenoo más rico!!!! deseando probarlo!!!
    Un besazo

    ResponElimina
  6. te han quedado genial , estoy por probarlas todas asi que me parece que tengo Arepas para meses, las fotos preciosas , besitos

    ResponElimina
  7. enhorabuena Sussi!!! tienen una pinta estupenda!!!

    ResponElimina