dimarts, 12 de gener del 2016

Mongetes del ganxet amb xoriço i botifarra de ceba

Tot i que aquest hivern no està fent la fred que tocaria, de ben segur que ve de gust menjar aquestes mongetes. A mi particularment els llegums m'agraden més guisats que no pas secs, així que, he agafat les mongetes del ganxet que cada any recull la meva mare de l'hort, per fer-les guisades. Tinc la gran sort que les cull que encara no estan seques i les congelem tot seguit. D'aquesta manera no cal posar-les en remull i també es couen més ràpidament. Per tant si no és el vostre cas, haureu de deixar les mongetes en remull 12 hores abans de coure-les.



Ingredients (4 persones):

500g de mongetes del ganxet
200g de costelló
2 xoriços per coure
2 botifarres de ceba (morcilles)
2 cebes de figueres
1 tomata
Oli d'oliva verge
Sal
Aigua

Preparació:

Si teniu les mongetes seques, caldrà que les poseu en remull la nit anterior, unes 12 hores abans de coure-les. Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli. Saleu el costelló i quan l'oli estigui calent,  poseu -la a coure al foc, juntament amb el xoriço. 


Rossegeu-ho tot i quan estigui daurat, enretireu-los de la cassola. En el mateix oli, afegiu la ceba tallada a dauets.


Deixeu també rossejar-la a la cassola. Quan estigui rossa, afegiu la tomata a trossos i les mongetes    (jo en aquest cas congelades). Doneu al conjunt un parell de voltes i afegiu el costelló i el xoriço. Afegiu aigua (a temperatura ambient), la necessària per cobrir les mongetes.


Poseu el foc alt i espereu que arrenqui el bull. En aquest moment, saleu i abaixeu el foc una mica. Cal que vagi coent lentament. Quan veieu que falta poc per que estiguin cuites les mongetes, afegiu la botifarra de ceba, si l'afegiu molt aviat, té tendència a desfer-se. 


Acabeu de coure el conjunt, el temps dependrà de la mongeta, de la duresa de l'aigua.. aproximadament, una mitja hora. Podeu menjar-les acabades de fer o pel tupper, un plat únic ben complert per dur a la feina..


2 comentaris:

  1. Un plato bien completo!! y que gozada tiene que ser comerlo!! Bs.

    ResponElimina
  2. Quin plat més bó! I amb ingredients així tot un luxe per a nosaltres que estem lluny de casa!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina