diumenge, 10 de juliol del 2016

"Palomitas"


Els participants de La Cocina Typical Spanish aquest mes ens en anem de viatge, #TSViajero. En aquesta ocasió no anem gaire lluny i viatgem per Espanya. Jo he triat una proposta ideal per l'estiuque vaig tastar per primer cop quan vaig anar a Toro (Zamora), d'on és el meu cunyat. Allà sovint les preparen com a tapa i són molt típics. Es tracta d'una "ensaladilla russa" servida sobre unes connes que es fregeixen al moment. La meva germana cada cop que hi van duen provisions de les connes, ja que jo per aquí no n'he vist. Són perfectes per un primer plat d'estiu!!



Ingredients:

1Kg de patates
1 pastanaga grossa
200g de mongeta tendra (rodona)
200g de pèsols (poden ser congelats)
3 llaunes de tonyina
3 ous durs
1/2 llauna d'olives
Maionesa
Connes

Preparació:

Primer de tot, cal preparar l'ensaladilla. Pelem i tallem les patates a daus. Pelem i tallem les pastanagues a daus. Netegem les mongetes i les tallem a porcions petites. Posem aigua en una olla al foc. Salem l'aigua i quan comenci a bullir l'aigua, afegim la patata, la pastanaga i les mongetes. Deixem bullir uns 10 minuts i afegim els pèsols. Quan estigui tot bullit, enretirem del foc i refredem sota l'aixeta. Si refredem, parem la cocció i aconseguim conservar el color verd de les verdures. Posem les verdures en un bol gros o plata. 
Mentre es van bullint les verdures, aprofitem per bullir els ous. Un cop cuits, després de 10 minuts, els refredem i pelem. Tallem els ous a daus. 
A la verdura cuita, hi afegim els ous durs a daus, la tonyina desfeta i les olives tallades a rodanxes o per la meitat. Afegim maionesa i remenem per tal que quedin ben repartits els ingredients. Podem fer l'ensaladilla amb antelació i guardar-la a la nevera. 
Poc abansde servir, fregim les connes. 


Posem una paella al foc amb força oli de girasol i quan estigui calent, afegim les connes d'una en una. Cal fer-les individualment ja que tendeixen a recargolar-se sobre si mateixes i cal que amb una cullera o algun estri de cuina les aixafem per tal que quedin planeres pel centre. Veureu que es couen molt ràpid. En el moment de servir, posem sobre les connes una mica d'ensaladilla russa. També és una bona opció servir-les en un pica-pica o com a tapes.









12 comentaris:

  1. Sussi, original i refrescant presentació!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Qué cosa más deliciosa, tiene una pinta estupenda. Un besito,
    Arancha de El baúl de las delicias

    ResponElimina
  3. Qué curioso... no lo conocía!!! Son como cortezas ¿no? Yo lo voy a buscar a ver si hay suerte por Madrid.
    Bssss y feliz verano.

    ResponElimina
  4. Yo las como mucho en casa, me encantan desde que las probe en Salamanca. Si quieres hacer la version sin freir yo las inflo en el microondas 20-25 segundos y estan estupendas y listas enseguida! Un besito y buen verano

    ResponElimina
  5. M'encanta aquesta idea de tapa per l'estiu i tot l'any!
    La presentació genial i la combinació de textures tant sols em pot agradar!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. No la conocía, pero estoy segura de de vacaciones y en una terracita estará exquisita.
    Besinos
    Be cocina en El Payar de Xuan

    ResponElimina
  7. Que buenas esas cortezas quedan genial me encanta la presentación y sin duda es una delicia.
    Besinos
    El toque de Belén

    ResponElimina
  8. No lo conocía pero tiene que ser un aperitivo riquísimo!!! Ideal para este verano!!
    Un bst.

    ResponElimina