diumenge, 16 d’octubre del 2016

Fideus soba amb verdures i gambes

Dissabte vam tenir un matí d'aquells en que tot s'endarrereix i a més a la tarda teníem més compromisos... Aquells dies en que cal un menjar ràpid i en aquest cas saludable i deliciós a l'hora. Ja veieu que no sempre menjar ràpid és sinònim de "escombraria". Els soba són uns fideus japonesos fets amb farina de fajol. Són molt ràpids de fer ja que només necessiten uns 3-4 minuts de cocció en aigua. Us els recomano!!


Ingredients (4 persones):

1 paquet de fideus soba (300g)
1/2 bròquil verd
2 pastanagues
3 grans d'all
200g de gambes pelades
Oli d'oliva i sal

Preparació:

Primer de tot, talleu les verdures. Talleu el bròquil a branquetes i la pastanaga a tires. Poseu un wok al foc si en teniu o sinó una paella. Afegiu-hi oli i quan estigui ben calent, afegiu-hi la pastanaga. Doneu-hi un parell de voltes i afegiu-hi el bròquil verd. Remeneu-ho i no pareu de fer-ho fins que estigui tot cuit. 


Pel meu gust, ha de quedar al dente, així la verdura no perd vitamines i els colors queden més vistosos. Quan ho tingueu cuit, enretireu-ho i poseu-ho en un bol. En el mateix oli, afegiu-hi els grans d'all ben picats. Afegiu-hi les gambes i salteu-les. 


Afegiu al wok la verdura i mescleu-ho. Mentre aneu fent les verdures, poseu aigua amb sal en un cassó i quan comenci a bullir, afegiu-hi els fideus soba. Triguen poca estona en estar cuits. Han de quedar també al dente ja que sinó se us quedarà com una pasta enganxosa. Jo els passo per aigua freda per tallar la cocció i després podeu afegir els fideus a la mescla de verdures. Remeneu tot el conjunt i serviu-ho ràpidament. Bon profit!

2 comentaris:

  1. Ni et pots imaginar quants sopars aquests woks complerts m'han salvat! Són saníssims, boníssims i els tens a punt en un tres i no res!
    Deliciòs!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Lo probaré, tiene que estar delicioso

    ResponElimina