diumenge, 4 de juny del 2017

Pastís de cireres amb enreixat

Aquesta setmana passada, vam anar amb els meus alumnes de viatge de final de 4t a Bordeus. És curiós com al parar a les àrees de servei els preus es disparen (entra dins la normalitat). El que és curiós és com hi ha un seguit de llibres de cuina rebaixats a uns preus espectaculars. Total que pel preu d'un cafè amb llet em vaig comprar un llibre de pastissos de fruites. Ja veieu que no he trigar gaire a estrenar-lo... El resultat, a la vista està. una delícia!!


Ingredients (10-12 persones):

Per la massa:

250g de farina
50g de farina d'ametlla
150g de mantega freda
100g de sucre llustre
1 ou
1 pessic de sal

Pel farcit:

400g de cireres sense pinyol
100g de sucre llustre
1 polsim de canyella en pols
1 clau d'olor
1 ou per pintar

Preparació:

Poseu en el bol de l'amassadora la farina, la farina d'ametlla, la mantega, el sucre, la sal i l'ou.





Amasseu fins que s'hagi compactat.




Embolcalleu la  massa amb una mica de paper film. Deixeu la massa mínim mitja hora dins la nevera. Mentre es refreda la massa, prepareu el farcit.
Renteu i traieu els pinyols de les cireres. En un cassó poseu les cireres, el sucre, la canyella i el clau. Poseu-ho al foc (foc mitjà). Deixeu coure fins que es formi una melmelada.




Quan estigui cuita, deixeu-ho refredar. Quan tingueu la massa i el farcit refredats, ja podreu preparar el pastís per enfornar. Preescalfeu el forn a 180º. Treieu la massa de la nevera i talleu 2/3 parts per fer el pastís. 





Estireu la massa formant una rotllana. Agafeu un motllo desemmotllable de 25cm . Poseu mantega en el motllo i espolseu amb la farina. Folreu amb el motllo la massa estirada. Aixequeu la massa pels costats uns 2 cm. 


Poseu-hi a dins el farcit.


Amb la massa que queda, estireu-la i formeu tire. Formeu un enreixat amb les tires. Pinteu-les amb ou batut.




Introduiu la massa dins el forn en posició 2 calor a dalt i a baix. Deixeu coure uns 35 minuts o fins que estigui la massa daurada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada