dilluns, 7 d’agost del 2017

Pastís de mousse de maduixes

Ahir vam celebrar l'aniversari del meu nebot Pau. Ja fa uns anys que demana sempre el mateix pastís, la charlotte de fruits vermells. Aquest any per canviar una mica he utilitzat la mateixa recepta per fer aquesta versió. Com sempre la mousse de maduixa especialment ara l'estiu passa molt be, us la recomano.


Ingredients (motllo de 22 cm):

1 base de bescuit (recepta)
5 fulls de gelatina (9g)
300-350g de maduixes
80g de rovells d'ou (5 ous mitjans)
100g de sucre llustre
400g de nata líquida (35%MG)

 Per l'almívar:

100g de sucre
100g d'aigua
extracte de vainilla

Decoració:

125 g de gerds i nabius
250 g de maduixes

Preparació:

Primer de tot prepararem l'almívar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre i ho deixarem coure uns 5 minuts a foc baix. Reservarem. Triturem les maduixes de la bavaresa i passem pel colador. Hem d'aconseguir 250g de puré de fruita.
Poseu el rovells amb el sucre a la batedora i munteu-les fins que estiguin blanquinoses. Reservem. Ara prepararem l'estructura del pastís. Poseu en el plat de presentació la base de bescuit pintat amb l'almívar i posem a sobre un cèrcol. Tallem una tira d'acetat i la posem tot al voltant del cèrcol. Tallem maduixes per la meitat i les anem posant formant un cercle tocant la part tallada l'acetat.


Posem a remullar els fulls de gelatina en aigua freda. Posem el puré de maduixes al foc i quan comenci a bullir, hi afegim la mescla de rovells i sucre. 


Ho deixem coure tot junt uns 2 minuts, (que no passi de 85ºC. Ho apartem del foc i hi afegim la gelatina, 


remenem i reservem. Muntem la nata mentre es refreda una mica la crema de fruita. Un cop una mica freda la crema, hi afegim la nata muntada. 


Remenem amb moviments envolvents, no podem trigar gaire ja que la gelatina es pot començar a quallar. Aboquem la meitat de la bavaresa sobre el bescuit i hi podem posar a sobre uns trossets de maduixes.

Acabem de posar a sobre la resta de la mousse i allisem la superfície. Deixem refredar i quallar a la nevera almenys 1 hora. Quan estigui ben quallada la mousse, enretirem de la nevera, traiem el cèrcol i l'acetat i decorem amb maduixes o fruits vermells, com més us agradi.


2 comentaris: